Πολιτική|17.11.2022 14:18

Οικονόμου σε αντιπολίτευση για παρακολουθήσεις: Το έχουμε ξαναδεί το έργο με τη Novartis

Αλέξανδρος Διαμάντης

Να συνδέσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων με το ζήτημα της Novartis για το οποίο η κυβέρνηση καταγγέλλει «σκευωρία», επιχείρησε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Το έργο με τους προστατευόμενους μάρτυρες το έχουμε ξαναδεί με τα γνωστά αποτελέσματα», υπογράμμισε και προσέθεσε πως «όσο η Δικαιοσύνη προχωρά την έρευνα και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τόσο έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή ότι πρέπει να ξαναφορέσουν κάποιοι κουκούλες για να καταθέσουν». Κατά τον κ. Οικονόμου, η  ίδια τεχνογνωσία που οδήγησε να στοχοποιηθούν αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis. Το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων βέβαια το αξιολογεί και το θεσπίζει η Δικαιοσύνη, εμείς πολιτικά το κρίνουμε».

Μιλώντας για το καλάθι του νοικοκυριού υπογράμμισε ότι μπήκε στην τρίτη  εβδομάδα εφαρμογής του και τα αρχικά θετικά αποτελέσματα και επιβεβαιώνονται και διευρύνονται.  «Από το σύνολο 816 προϊόντων που μπήκαν στο «καλάθι» και που είναι απολύτως συγκρίσιμα, στα 186, (ποσοστό 22%) η τιμή μειώθηκε, στα 555, (ποσοστό 69%) η τιμή παραμένει σταθερή και μόλις σε 75,  (ποσοστό 9%) η τιμή αυξήθηκε ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το συνολικό κόστος του «καλαθιού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με μεγαλύτερη μείωση να φτάνει σε ένα ποσοστό της τάξεως του 11,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι  έρευνα του ΙΝΚΑ έδειξε πως όποιος επιλέγει να αγοράσει προϊόντα από το «καλάθι», μπορεί να γλιτώσει έως και 12% την εβδομάδα, ενώ 4 στους 10 καταναλωτές έχουν, ήδη, αγοράσει προϊόντα από το «καλάθι», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε σε επτά καινοτομίες για την λειτουργία της ΕΥΠ.  «Δεν κλείνουμε τα ματιά στα προβλήματα. Υπάρχουν κενά και ελλείψεις που οδήγησαν σε προβλήματα», τόνισε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «λίγο πριν τις εκλογές του 2019 ελαφρύνθηκαν στον Ποινικό Κώδικα οι ποινές που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Αυτό πρέπει να φωτιστεί επαρκώς», ανέφερε.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακυβέρνησηΓιάννης ΟικονόμουυποκλοπέςNovartisπαρακολουθήσεις