Πολιτική|23.11.2022 06:15

Στην Έδεσσα σήμερα ο Τσίπρας: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο παραδοσιακά «κάστρα» της ΝΔ

Βούλα Κεχαγιά

Την Έδεσσα επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των εξορμήσεών του σε πρωτεύουσες της περιφέρειας. 

Οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βόρεια Ελλάδα είναι στοχευμένες και συνδέονται και με το γεγονός πως η ΝΔ εμφανίζει σημαντικές απώλειες σε  νομούς που παραδοσιακά θεωρούνταν “κάστρα” της (κυρίως στη Δυτική Μακεδονία) αλλά πλέον φαίνεται πως καταρρέει δημοσκοπικά κυρίως λόγω των πολιτικών της, όπως για παράδειγμα στο Νομό Κοζάνης που έχουν αυξήσει τους δείκτες της ανεργίας. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι κραδασμοί που είχε προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη βόρεια Ελλάδα έχουν πλέον απορροφηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό καθώς έχει γίνει κατανοητό στο μεγαλύτερο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών πως και η Συμφωνία τηρείται αλλά και οι βόρειοι γείτονές μας δεν εγείρουν διεκδικήσεις στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υποτιμούν το γεγονός πως οι βορειοελλαδίτες ψηφοφόροι ακόμη και της ΝΔ έχουν αποστασιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πρακτικές του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση που λειτουργώντας ως “κοράκι” διατηρούσε εταιρεία που έκανε πλειστηριασμούς και μάλιστα πρώτης κατοικίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωθυπουργός των Πάτσηδων και των υποκλοπών»

Στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία λένε πως “όταν ο πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των υποκλοπών και της ακρίβειας τολμά και μιλά για προστασία των πολιτών και σταθερότητα, εννοεί σταθερότητα στις εκρηκτικές ανατιμήσεις, τη μείωση των εισοδημάτων, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κάθε λογής γαλάζιες ακρίδες και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας”.  Εξ αυτού του λόγου η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα στην στοχοποίηση της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού που απειλείται με έξωση από την πρώτη κατοικία της από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου. 

“Έχουν το θράσος να κάνουν και τους τιμητές. Εκείνοι που ως υπουργικό συμβούλιο έχουν δάνεια 12 εκατομμυρίων ευρώ, εκείνοι που ως κόμμα χρωστούν 390 εκατομμύρια ευρώ δανεικά κι αγύριστα , εκείνοι που έκαναν βουλευτή τον κ. Πάτση που αγόραζε δάνεια στο 1/15 της αξίας τους για να κερδοσκοπεί και τού έδιναν και 1 εκατομμύριο ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα δώσει σύντομα στην κάλπη την απάντηση στην κυβέρνηση των “κορακιών” και στο κόμμα των πραγματικών μπαταχτσήδων. 

Στο μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τρέφουν ιδιαίτερες ελπίδες πως ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει να απαντήσει στην τέταρτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών που κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, όπως λένε, όσο ο πρωθυπουργός αρνείται να εμφανιστεί και να δώσει εξηγήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τόσο πιο πολύ δηλώνει την ενοχή του.

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπρας