Πολιτική|24.11.2022 16:42

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με Γεροβασίλη μετά το «χακάρισμα» των λογαριασμών της – Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Newsroom

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατήγγειλε ηλεκτρονική επίθεση εις βάρος της και αφαίρεση χρημάτων από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη και να την ενημερώσει για άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Έκλεψαν χρήματα από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ενώ όπως η ίδια ενημέρωσε της πήραν και χρήματα.

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια τη γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση - χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει, «ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης.
Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

λογαριασμοίυπουργείο Προστασίας του Πολίτηειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΌλγα Γεροβασίληχάκερηλεκτρονική απάτηΤάκης Θεοδωρικάκος