Πολιτική|28.11.2022 06:15

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης για ασέλγεια κατά της Δημοκρατίας - «Εκλογές χθες»

Βούλα Κεχαγιά

Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών με τη λίστα των παρακολουθούμενων από το Predator να διευρύνεται και σε πρόσωπα που έδιναν εντολές για τις παρακολουθήσεις σε συνδυασμό με την σημερινή -κρίσιμη κατά πολλούς- συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να επαναλαμβάνει: Πρώτον, ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί άμεσα ως ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας, δεύτερον ότι αγωνιά να διασωθεί πολιτικά αλλά και ποινικά και τρίτον ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν «χθες».

Σε ό,τι δε αφορά στην αίσθηση του κ. Μητσοτάκη ότι «το κλίμα μυρίζει εκλογές» κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «είτε μυρίζει, είτε δεν μυρίζει και πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια αντιπερισπασμού, καλό θα ήταν ο πρωθυπουργός να τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία».

Το πολιτικό κλίμα όπως διαμορφώνεται μετά και τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λένε ότι έχουν σταματήσει να παρακολουθούν τις επικοινωνιακές πιρουέτες του κ. Μητσοτάκη και θυμίζουν πως από τον Ιούλιο έως και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαρρεύσει ουκ ολίγα και τα περισσότερα αντιφατικά μεταξύ τους σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη ως «αποτυχημένο» και «αδίστακτο» πολιτικό και σχολιάζει σε σχέση με τη συνολική στάση του πρωθυπουργού πως εδώ και έναν μήνα κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις. Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento σύμφωνα με τις οποίες παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η εισαγγελέας της
ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά προέκυψε «καλωδιωμένη».

Απαρατήρητη δεν πέρασε και η παρακολούθηση συγχρόνως και του οικονομικού εισαγγελέα που «χειρίστηκε τις υποθέσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα».

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η Κουμουνδούρου επισημαίνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά «για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει σημασία το ποια πρόσωπα θα προσέλθουν σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να εξεταστούν για τις υποκλοπές μέσω του Predator την ώρα που ήδη έχει καταστήσει σαφές ότι θα επιδιώξει τη βιαία προσαγωγή όσων δεν εμφανιστούν ενώπιον των μελών της.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραPredatorπαρακολουθήσειςυποκλοπές