Πολιτική|28.11.2022 08:02

Με επενδυτική ατζέντα η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο (ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο (ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο (ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο (ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο (ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στο πεδίο των επενδύσεων εστιάζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τις μέρες της επιτήρησης και της εποπτείας και πλέον πετυχαίνει υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης τηρώντας τη δημοσιονομική ισορροπία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σήμερα κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εστιάζουν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Αλέξη Πατέλη (επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού), θα έχει σήμερα σειρά συζητήσεων. Να σημειωθεί πως στο συνέδριο που φιλοξενείται στη Βρετανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 300 συναντήσεις επενδυτών.

Στην κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια σειρά στοιχείων που δείχνουν τις «αντοχές» της ελληνικής οικονομίας, όπως η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του ΑΕΠ και η πορεία των εξαγωγών κ.α. Να επισημανθεί πως τον Πρωθυπουργό θα παρουσιάσει στους Συνέδρους ο επικεφαλής της Morgan Stanley International Franck Petitgas, με τον οποίο ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση για την Ελλάδα, τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις.

To βράδυ ο Πρωθυπουργός είναι προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics Kevin Featherstone για μια συζήτηση με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη, στη θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον αλλά και στο σχέδιο που θα παρουσιάσει στους ψηφοφόρους στο δρόμο προς τις κάλπες.

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα γίνουν δεκτοί σήμερα από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο επίκεντρο της τότε συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει (το οποίο είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία). Η συνάντηση εκείνη είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοϊου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΛονδίνοΒασιλιάς Κάρολος