Πολιτική|28.11.2022 13:45

Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας - Η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡ

Στις μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Φρανκ Πέτιτγκας, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, δε, με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα γίνουν δεκτοί σήμερα από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο επίκεντρο της τότε συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει (το οποίο είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία). Η συνάντηση εκείνη είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοϊου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

οικονομίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΛονδίνοειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023Ενεργειακή κρίση