Πολιτική|28.11.2022 15:48

Οικονόμου: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Κάποιοι μιλούν για νοθεία για να δικαιολογήσουν την ήττα τους

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, με βάση τη νέα απογραφή που θα επιφέρει κάποιες αλλαγές στις εκλογικές έδρες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, απάντησε και σε ορισμένους που αφήνουν να εννοηθεί ότι λόγω Predator δεν αποκλείεται να υπάρξει νοθεία. «Η αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και η απόλυτη διασφάλιση της διαφάνειας στις εκλογές είναι ένα από τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει. Στην προσπάθειά τους κάποιοι να οικοδομήσουν μια τακτική άμυνας για να δικαιολογήσουν την ήττα τους στις ερχόμενες εκλογές, εντάσσουν στην φρασεολογία τους τέτοια ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, απάντησε και για το θέμα των παρακολουθήσεων και τα νέα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως:

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ανοικτή δικαστική διαδικασία, η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην διαδικασία, όσοι έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη. Για τα κακόβουλα λογισμικά, που δεν είναι αμιγώς ελληνικό θέμα και υπήρχαν στη χώρα και επί ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Δεν θα σταματήσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην μείνει καμία σκιά πάνω από το θέμα».

Αναφορικά, με την εμπλοκή του ονόματός του στις λίστες του Documento, τόνισε πως «δεν είχα καμία ένδειξη στο κινητό, ούτε καμία πληροφορία για παρακολούθηση μου» και προσέθεσε ότι οι χειρισμοί της υπόθεσης από την κυβέρνηση καλύπτουν και τον ίδιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογές 2023Γιάννης Οικονόμουπαρακολουθήσειςεκλογέςκυβέρνηση