Πολιτική|02.12.2022 14:48

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία: «Δίνεται αύξηση στους γιατρούς», λέει ο Πλεύρης - Για «χαριστική βολή στο ΕΣΥ» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρος Διαμάντης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία. Συγκεκριμένα, πέραν της Νέας Δημοκρατίας σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε με το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας να διαμορφώνεται ως εξής: 156 «ναι» - 141 «όχι». Να σημειωθεί ότι υπήρξαν και τρεις απόντες.

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός είχε υπογραμμίσει ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν κάνει κάποιες οριακού χαρακτήρα αλλαγές και δεν επιλύει κλαδικά ή συντεχνιακά θέματα». «Σε μια περίοδο που δεν έχει κοπάσει ακόμα η πανδημική κρίση και που αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λόγο αδυναμίας πολλών ανθρώπων να θερμανθούν επαρκώς, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που είναι η χαριστική βολή σε ένα πληγωμένο, αποδιοργανωμένο και απαξιωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της πανδημίας, αλλά κυρίως λόγω της στρατηγικής της κυβέρνησης να μην επενδύσει στη δημόσια υγεία», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Επί του νομοσχεδίου χθες μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε εξαπολύσει και σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντάς της ότι μισεί οτιδήποτε δημόσιο και αγαπά παράραφορα οτιδήποτε εμπεριέχει δυνατότητα ιδιωτικού κέρδους ακόμη και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. «Μισείτε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Και αγαπάτε παράφορα κάθε λογής κερδοσκόπους. Τους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής. Για αυτό έρχεστε να τους ανοίξετε τις πόρτες των νοσοκομείων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ.

Τι απαντά ο Πλεύρης

Από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης απάντησε, τονίζοντας ότι «μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη κομβική διαφορά είναι η αξιοπιστία». «Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που τα κάνει πράξη κι ένας αρχηγός που ως πρωθυπουργός δεν έδωσε ένα σεντς στους γιατρούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στους γιατρούς του ΕΣΥ μετά τα μνημονιακά χρόνια.

Κάλεσε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις: «Βγάλτε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, ελάτε στον ρεαλισμό, θα βοηθήσει το άρθρο για την μερική απασχόληση», είπε και απαντώντας και στους γιατρούς που διαδηλώνουν εκτός Βουλής συνέχισε: «Μας κατηγορείτε για την μερική απασχόληση. Δεν υπάρχουν γιατροί δυο ταχυτήτων ήδη στο ΕΣΥ; Δεν προσπερνώνται τώρα οι σειρές στα χειρουργεία; Τα βαλιτσάκια δεν τα έχετε ακούσει που πηγαίνει ο άλλος και ξέρει ότι θα χειρουργηθεί; Το νομοσχέδιο έρχεται να το πατάξει αυτό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νομοσχέδιο ΥγείαΘάνος Πλεύρηςυπουργείο ΥγείαςΜίνα Γκάγκαειδήσεις τώρα