Πολιτική|02.12.2022 18:35

ΣΥΡΙΖΑ κατά Σκυλακάκη: «Καλεί τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού»

Newsroom

«Πυρά» κατά του «νεοφιλελεύθερου κ. Σκυλακάκη» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή όσα φέρεται να δήλωσε για τις αυξήσεις λογαριασμών του νερού από τους δήμους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «την ώρα που η ακρίβεια έχει διαλύσει του οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ο υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θεόδωρος Σκυλακάκης καλεί τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού!»:

«Οι δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης βρίσκονται πλέον σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει το ενεργειακό τιμολόγιο μετά την πώληση της ΔΕΗ. Όπως φαίνεται οι συνέπειες αυτών των επιλογών δεν έχουν τέλος» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προσθέτει, «Ο νεοφιλελεύθερος κ. Σκυλακάκης, όμως, βρήκε τη λύση: φορτώστε χρέη τους αδύναμους. Κάθε μέρα παραμονής τού κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, που δεν νοιώθουν στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, διασφαλίζει διαιώνιση της οικονομικής απόγνωσης και απελπισίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών εταιρειών Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε: «Όταν ζητήσαμε βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης μας είπε: “Αυξήστε την τιμή του νερού”. Τι έχει τελικά στο μυαλό της η κυβέρνηση; Όχι δεν θα το κάνουμε. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Είναι ανάγκη να αυξηθεί η επιδότηση στη μεγαβατώρα. Έφτασε τα 130 ευρώ αλλά το ποσό αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να ανέβει στα 250 ευρώ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεόδωρος ΣκυλακάκηςΣΥΡΙΖΑνερόειδήσεις τώρα