Πολιτική|03.12.2022 13:10

Μητσοτάκης: «Τιμούμε την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ» - Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πολίτες με αναπηρία

Newsroom

Μήνυμα για την Παγκόσμια Μέρα ΑΜΕΑ έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης για να αρθούν τα εμπόδια «που δεν επιτρέπουν στους συμπολίτες μας να βιώνουν όσα δικαιούνται».

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ με την καθημερινή μας προσπάθεια να αίρονται τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους συμπολίτες μας να βιώνουν όσα δικαιούνται. Χωρίς διακρίσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Σε μία κοινωνία ενότητας, κατανόησης και αλληλεγγύης» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Πρωθυπουργός. 

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης σημείωσε ότι «γενικεύεται για όλες τις κατηγορίες η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας που λειτουργεί από 1ης Νοεμβρίου. Ξεκινά, επίσης, ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ΑμεΑ με επιδότηση του μισθού και των εισφορών τους. Ιδρύεται Σχολή Ψηφιακής Κατάρτισης ατόμων με προβλήματα αυτισμού. Ενώ προωθείται πανελλαδικά η πιλοτική εφαρμογή του «Προσωπικού Βοηθού» στο σπίτι.
Μετά τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις της Πολιτείας, προ ημερών στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που βελτιώνει την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία σε προϊόντα και υπηρεσίες. Και, ήδη, λειτουργούν η Εθνική Ψηφιακή Πύλη Αναπηρίας, τα Ηλεκτρονικά Κέντρα Πιστοποίησης και το Ψηφιακό Μητρώο. Κόμβοι πληροφόρησης, εξυπηρέτησης και, κυρίως, απλοποίησης της συμμετοχής των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή. Ο δρόμος μπροστά μας, ωστόσο, είναι ακόμη μακρύς».
Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠαγκόσμια Ημέραειδήσεις τώραΑμεΑ