Πολιτική|05.12.2022 18:21

Σε θέση μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί: Προεκλογική σύγκρουση στη σκιά των υποκλοπών

Newsroom

Θέσεις μάχης έχουν πάρει οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ουσιαστικά το μόνο που έχει απομείνει είναι η ανακοίνωση της τελικής ημερομηνίας που θα στηθούν οι πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός πυκνώνει τις προεκλογικές του εξορμήσεις, με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην Τρίπολη, η βιομηχανική περιοχή όπου ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωση απορριμμάτων αλλά και σε εργοτάξιο μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας που αρχίζει επενδύσεις για την παραγωγή πρώτων υλών και φαρμακευτικού υλικού το οποίο θα τροφοδοτεί κατά 30% την Ευρώπη.

«Με επένδυση σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ γίνεται στην καρδιά της περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναδεικνύει τη μεγάλη έμφαση που δίνουμε στη διασπορά των παραγωγικών επενδύσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Εδώ μιλάμε για ένα ζωντανό εργοτάξιο με ολοκλήρωση της πρώτης φάσης έως το 2024 και συνολικά 600 θέσεις εργασίας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Εκλογικός πυρετός στην Κουμουνδούρου

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών στην Βόρεια Ελλάδα, με σημερινό σταθμό τη Φλώρινα όπου θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, ενώ την Τρίτη θα επισκεφθεί την Καστοριά.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίηση περιοδεία στο Κιλκίς όπου βρέθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης και συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για τις ακραίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ, για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και του τζίρου που αυτές επιφέρουν, τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τις μεγάλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων υπό τον κίνδυνο μαζικών πλέον πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Από εκεί εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης και ρεύματος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Μάλιστα σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος τις έχει πληρώσει χρυσάφι τις τράπεζες.

Πράσινη Κρήτη θέλει ο Ανδρουλάκης

Από το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον προοδευτικό κόσμο του νησιού στα συμμετέχει στον αγώνα για να ξαναγίνει, όπως είπε, «πράσινη» η Κρήτη και εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Μετά τα πεπραγμένα στην ενεργειακή κρίση, στο ΕΣΥ, στις υποκλοπές, στους θεσμούς, έρχεται το ταμείο των εκλογών και εκεί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει ηχηρό μήνυμα: ως εδώ»

Στη σκιά των υποκλοπών

Σε κάθε περίπτωση η προεκλογική σύγκρουση γίνεται υπό τη σκιά των υποκλοπών με τον Αλέξη Τσίπρα να αναβαθμίζει τις αναφορές για παρακολούθηση του αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιώντας συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με το τις υποκλοπές, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στον θεσμό της Δικαιοσύνης, καλώντας ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να κρατούνται τα αρχεία των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και να καταγράφονται τα ονόματα όσων υπογράφουν διατάξεις και δίνουν εντολές για παρακολούθηση προσώπων.

«Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα σε αυτή τη χώρα. Εκφράζω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημείωσε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η απάντηση του Οικονόμου

Τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε και τις για παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας. Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ό,τι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διελευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες. Καλοσωρίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε επίσης ότι «είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να  διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογές 2023Αλέξης ΤσίπραςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα