Πολιτική|12.12.2022 06:15

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: Τα ερωτήματα που θέτει για τις παρακολουθήσεις και η διαφοροποίηση που «βλέπει» στη στάση της κυβέρνησης

Βούλα Κεχαγιά

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που επιβεβαιώνουν με ντοκουμέντα και διαλόγους ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Η μόνη ωστόσο διαφοροποίηση που διακρίνει η Κουμουνδούρου στην ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο εμφανίζεται απολύτως εκτεθειμένο για τις υποκλοπές είναι πως πλέον έχει αρχίσει και αποδέχεται έστω και συγκεκαλυμμένα την παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός από τους Θανάση Κουκάκη και Νίκου Ανδρουλάκη και του Κωστή Χατζηδάκη. Και μάλιστα σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento ο παρακολουθούμενος υπουργός είχε τον κωδικό 5046c και η εντολή παρακολούθησής του ανανεώθηκε πέντε φορές.

Η νέα τροπή που παίρνει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων η αξιωματική αντιπολίτευση αξιώνει από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση για το ποιοι ήταν οι λόγοι εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν την εισαγγελέα της ΕΥΠ κα Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη καθώς η επισύνδεσή του συνεχιζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο. Το ερώτημα είναι εύλογο σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου καθώς αποδεικνύεται ότι μετά την πρώτη δίμηνη παρακολούθησή του υπήρξε “εμπεδωμένη πεποίθηση” πως συνέτρεχαν λόγοι παράτασης των υποκλοπών των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διερωτάται εάν πράγματι ο κ. Χατζηδάκης απειλούσε την εθνική ασφάλεια “ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στον τομέα της Ενέργειας;”

Η Κουμουνδούρου αξιώνει απαντήσεις και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος μίλησε για ρυπαρά δίκτυα που διοχετεύουν το υλικό των υποκλοπών. “Περιμένουμε να μάς πει συγκεκριμένα, ποιοι είναι τα ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία” αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Συγχρόνως διερωτάται μήπως ο κ. Οικονόμου υπονοεί τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, μήπως υπονοεί τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, ή μήπως την εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου. Και αν πιστεύει ότι είναι κάποιος άλλος που διοχετεύει τις πληροφορίες να τον κατονομάσει.

Σημειωτέον πως στην Κουμουνδούρου μιλούν για αυτογελοιοποίηση του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν γνώριζε ο ίδιος που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του υπουργού του.

Ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη Πέμπτη στη Βουλή είχε προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν ξέρει ή όχι για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Χατζηδάκη αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου. Αξίωνε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο ο ίδιος θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπο

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΚωστής Χατζηδάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑPredatorπαρακολουθήσεις