Πολιτική|12.12.2022 11:56

Τσίπρας για Καϊλή: Στις Βρυξέλλες η δικαιοσύνη λειτουργεί ακόμα κι αν είσαι τόσο όμορφος και υψηλά ιστάμενος όπως η κα Καϊλή

Newsroom

Αιχμές για τη δικαιοσύνη και το εγχώριο πολιτικό σύστημα άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, τη σύλληψη της αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου Έύα Καϊλή την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για την εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς υπέρ του Κατάρ

«Έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν τους "μένουμε-ευρωπαίους". Τι καλά που θα ήμασταν και εδώ στην Ελλάδα, αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί, οι διωκτικές αρχές, η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα που έχουν στο Κέντρο της Ευρώπης, το Βέλγιο. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή χώρα. Βλέπουμε ότι εκεί, ακόμα κι αν είσαι τόσο όμορφος, όπως η κα Καϊλή, και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Φαντάζομαι ότι στο Βέλγιο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Να έχουμε αδιευκρίνιστα ποσά, που βρίσκουν οι εισαγγελείς σε υπουργούς ύψους 1 εκατ και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο. Να έχουμε στην υπόθεση Novartis, που είναι ένα σκάνδαλο, το οποίο σε όλες τις χώρες είχε μεγαλογιατρούς και πολιτικούς κι εδώ στην Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε ένας πολιτικός ούτε ένας μεγαλογιατρός και να είναι στο σκαμνί η Εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο. Φαντάζομαι ότι στο Βέλγιο την καρδιά της Ευρώπης, αν είχε ξεσπάσει η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων θα είχε η ίδια η δικαιοσύνη απευθυνθεί στους πάροχους για να  βρει τα στοιχεία και δεν θα πέταγε το μπαλάκι, στην 4η εξουσία τους δημοσιογράφους» πρόσθεσε. 

«Και φαντάζομαι ότι, αν είχε αποκαλυφθεί ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο τελεί υπό παρακολούθηση, κάποιος από τους υπουργούς θα είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί κι ο ίδιος πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί σε μια ευρωπαϊκή φιλελεύθερη Δημοκρατία» συνέχισε  ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως στην Ελλάδας«είμαστε κάπως διαφορετικοί, είμαστε λίγο Βαλκάνια».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε, πάντως, ότι ο κ. Ανδρουλάκης άργησε να οριοθετήσει τη σχέση του κόμματός του με την Εύα Καϊλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σύλληψηΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςπαρακολουθήσειςειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήNovartis