Πολιτική|12.12.2022 15:06

Οικονόμου: Δεν θα ακολουθήσουμε την αντιπολίτευση στον βούρκο και την τοξικότητα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του briefing, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει την αντιπολίτευση που θέλει να βυθίσει την πολιτική ζωή σε ένα βούρκο, την τοξικότητα και τη μετάθεση της ατζέντας σε θέματα μακριά από την καθημερινότητα».

Ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές, αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης, όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για «ύπαρξη υπόγειων ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα Μέσα, διοχετεύοντας τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του», αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες συνομιλίας. «Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα καθοριζόταν από “κασέτες”», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Επίθεση έκανε και στον Ν. Ανδρουλάκη μετά την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να τη χρεώσει στη ΝΔ. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιδρά σπασμωδικά και με εκνευρισμό στην υπόθεση της. «Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχείρησε να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα που αφορά ένα στέλεχος της παράταξής του, στη Νέα Δημοκρατία. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι η κυρία Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνει -με την όποια ηθική, πολιτική ή νομική διάσταση - το χώρο από τον οποίον προέρχεται και την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά βαρύνει τη Νέα Δημοκρατία! Η υπόθεση της κυρίας Καϊλή είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και την τελική της κατάληξη δεν την προδικάζουμε. Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη… Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά η λύση στο πρόβλημά του δεν είναι αυτού του είδους η υποκρισία και οι κωμικοτραγικές, όπως είπα και προηγουμένως διαπιστώσεις, οι κωμικοτραγικοί αυτού του τύπου ισχυρισμοί και κυρίως η επιλογή του να διαγράφει παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση του Κ. Χατζηδάκη. «Αυτός που θα επιβεβαιώσει τυχόν παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη είναι η δικαστική έρευνα. Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη θεσμικά, από την πλευρά της η καθεμιά, δεν θα επιτρέψουμε η ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας να καθορίζεται από κασέτες και στοιχεία που μένει να αποδειχθούν αν ισχύουν και που δηλητηριάζουν το κλίμα. Προφανώς και γεννιούνται μια σειρά από ερωτηματικά, όπως αν υπήρχε δραστηριότητα εκτός πλαισίου εντός της ΕΥΠ και αν κάποιοι υπέκλεπταν συνομιλίες και πώς βρίσκονται αυτές στα χέρια των ίδιων ανθρώπων», σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εύα Καϊλήειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΓιάννης ΟικονόμουΕΥΠ