Πολιτική|14.12.2022 12:51

Επίδομα ακρίβειας 250 ευρώ: Σε λίγες ημέρες τα χρήματα στους δικαιούχους – Τι είπε στο OPEN ο Οικονόμου

Newsroom

Στο επίδομα ακρίβειας, ύψους 250 ευρώ, που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Σε λίγες ημέρες το επίδομα 250 ευρώ»

Μιλώντας σχετικά με την οικονομία και τη στήριξη των νοικοκυριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Είμαστε ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως ότι δυνατότητα υπάρχει πάντα πάει προς όφελος της κοινωνίας. Αν είχαμε κάτι να πούμε και να ανακοινώσουμε θα το είχαμε πει. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι σε λίγες ημέρες από τώρα θα πάρουν 250 ευρώ ενίσχυση. Αυτά τα χρήματα καλύπτουν τις αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ μηνών πίσω. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει φύγει από τη συζήτηση ο λογαριασμός. Πέρσι τέτοια εποχή λέγαμε για το ρεύμα. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της».

Για το επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους, απάντησε: «Οι αστυνομικοί θα πάρουν την ενίσχυση, για τους πυροσβέστες θα γίνει και εκεί ότι χρειάζεται, όπου είναι η ενίσχυση. Τώρα δεν ξέρω τελικά τι έκανε η αντιπολίτευση. Είναι ο ορισμός του άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε. Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να αποδώσει δικαιοσύνη και να βοηθήσει τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες συνθήκες». «Προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Τι είπε για την Εύα Καϊλή

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε, όπως αναμενόταν, στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Εύα Καϊλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση του, ενώ διέψευσε πως υπήρχε πρόθεση από τη Νέα Δημοκρατία να εντάξει στις τάξεις της την κ. Καϊλή.

Σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση και κάνει τη δουλειά της. «Αν κάποιος ξέρει καλύτερα τους νόμους, την ισχύ τους και τις διατάξεις, αυτοί είναι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε και κανένας άλλος», υποστήριξε.

«Είναι εύλογη η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, και της κυβέρνησης, να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Δεν αρμόζει ούτε στον κώδικα αξιών μας», ανέφερε. Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως το αφήγημα των παρακολουθήσεων ξεκίνησε υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ τα τωρινά δημοσιεύματα αφορούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι δυνατόν ποτέ, υπάρχει άνθρωπος που του περνάει από το μυαλό ότι τελούσε σε γνώση του Μητσοτάκη μια παρακολούθηση του Χατζηδάκη; Είχε δώσει εντολή; Είναι αδιανόητο», ανέφερε. «Η Δικαιοσύνη θα προσδιορίσει τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του ζητήματος. Θα αναδείξει και τους μυθοπλάστες», επεσήμανε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑπαρακολουθήσειςειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήΝέα Δημοκρατίαεπίδομα ακρίβειας