Πολιτική|15.12.2022 22:57

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη - Ραγκούση για «πρασινοφρουρούς» και Novartis

Αλέξανδρος Διαμάντης

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Ραγκούση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, κατηγόρησε τον Υπουργό Ανάπτυξης πως αμφισβήτησε το κράτος δικαίου καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του απείλησε πως θα βάλει φυλακή την εισαγγελέα Τουλουπάκη, εξαιτίας της έρευνας που είχε ξεκινήσει για τη Novartis.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ πήγατε το 2019, όταν απειλούσα τη κ. Τουλουπάκη; Ο κ. Λοβέροδς και Βενιζέλος έλεγαν χειρότερα. Δεν λέγατε τίποτα τότε. Είστε ψεύτης, ποτέ δεν απείλησα εν ενεργεία», σημείωσε ο Υπουργός με τον Γιάννη Ραγκούση να θυμίζει ότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 2012.

«Το ψέμα σας έχει γίνει δεύτερη φύση. Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησα το 2012. Το 2018 η τοποθέτησή μου ήταν πως επρόκειτο για το μεγαλύτερο και πιο ανήθικο οικονομικό σκάνδαλο», σημείωσε την στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε πως ποτέ δεν έχει πει ότι πρέπει η Ε. Τουλουπάκη να μπει στη φυλακή.

«Το ότι πρέπει να μπει η Τουλουπάκη φυλακή το λέω και σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά και παράλληλα υπογράμμισε ότι το 2017 ο Γ. Ραγκούσης υπήρξε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω ότι το 2017 ήσασταν υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ντρέπεστε στη Βουλή να λέτε ψέματα; Πασόκος και πρασινοφρουρός ήσουνα. Όπως και πολλοί από σας που πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρετε καρέκλα», τόνισε.