Πολιτική|15.12.2022 23:21

Αιχμές Καστανίδη προς Ανδρουλάκη για την Καϊλή: Τεθλιμμένες ηγεσίες διαγράφουν στελέχη αφού έχουν διαγράψει το ατόπημα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αιχμές προς τον Νίκο Ανδρουλάκη άφησε ο Χάρης Καστανίδης με αφορμή την «εκ των υστέρων» διαγραφή της Εύας Καϊλή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, ο ίδιος -από το βήμα της Βουλής- μίλησε για «τεθλιμμένες ηγεσίες»!  

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε σχετικά με τις… κατηγορίες των διαγραμμένων βουλευτών: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες διαγραφομένων: αυτοί που διαγράφονται για τις ιδέες και αυτοί που παραβιάζουν τον όρκο τους. Η ευθύνη των ηγεσιών αν ανέχονται αυτούς που ζουν από τα πολιτικά κόμματα και παραβιάζουν με ατιμωτικό τρόπο τις θέσεις τους, είναι να προλαμβάνουν. Έρχονται οι ηγεσίες ως τεθλιμμένοι εκ των υστέρων και τους διαγραφούν αφού έχουν διαπράξει το ατόπημα. Αυτό να μη ξανασυμβεί». 

Ο κ. Καστανίδης ουσιαστικά αναφέρεται στο 2011, όταν όπως είπε σε συνέντευξή του το πρωί, θα έπρεπε μια ομάδα τότε στελεχών να είχαν διαγραφεί. «Η υπόθεση εκκαθάρισης των κακομούτσουνων θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν, όταν το 2011 συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών στην οποία πρωταγωνιστούσε η κα Καϊλή εκβίαζε να πέσει η εκλεγμένη με σχεδόν 45% κυβέρνηση προκειμένου να μην γίνει το δημοψήφισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. Θυμίζουμε ότι το 2011,  με επιστολή της προς τον τότε  πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου,  η εκείνη την περίοδο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ,  Εύα Καϊλή, ζητούσε από τον Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, προειδοποιώντας ότι σε άλλη περίπτωση θα διαχωρίσει τη θέση της. Παράλληλα, ζητούσε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΧάρης ΚαστανίδηςΕύα ΚαϊλήΒουλή