Πολιτική|16.12.2022 00:00

Μητσοτάκης: «Πολύ σοβαρή» η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη - Σίγουρος για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Newsroom

«Πολύ σοβαρή» είναι η υπόθεση που αφορά στην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στην οποία έλαβε μέρος την Πέμπτη. Σε ερώτηση που έλαβε για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της κυρίας Σπυράκη ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Δεν έχω πλήρη εικόνα. Επιτρέψτε μου να ενημερωθώ και θα σας απαντήσω». Επομένως, ο πρωθυπουργός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον της κυρίας Σπυράκη στην παράταξη μην αποκλείοντας ούτε εκείνο της διαγραφής.

Για την υπόθεση Qatargate σχολίασε ότι είναι μεμονωμένη και δεν πλήττει το κύρος της χώρας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έσπευσε να κάνει κανένα σχόλιο, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτό που λέει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να το χρεώσει στην ΝΔ.

«Το κύρος της χώρας έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά και δεν μπορεί να πληγεί από μια μεμονωμένη υπόθεση. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά τη δική μας πολιτική οικογένεια, τη Νέα Δημοκρατία. Δεν σπεύσαμε να κάνουμε σχόλια για τους σοσιαλιστές και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε θα δεχθώ την τακτική του κ. Ανδρουλάκη να την χρεώνει στη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για ένα διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σίγουρος για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αναφορικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτή την φορά οι υπουργοί ενέργειας θα βρουν λύση καθώς έχουμε φτάσει πια αρκετά κοντά στις επιμέρους διαπραγματεύσεις. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειαστήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μια αυτονόητη απόφαση να περιορίσουμε το ύψος των τιμών του φυσικού αερίου έτσι ώστε να αποτρέψουμε την εργαλειοποίησή του από την Ρωσία. Όμως, αυτή την φορά είμαι πράγματι αισιόδοξος και η εντολή που δώσαμε στους υπουργούς μας είναι πολύ ξεκάθαρη ότι στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουμε μια απόφαση, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις. Υπάρχει καθολική κατανόηση από τους ομολόγους μου ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τον χρόνο και να παραπέμψουμε μια λύση στο μέλλον».

Επίθεση σε Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των παρακολουθήσεων λέγοντας πως «δεν αντιστοιχεί στο ρόλο ενός ανθρώπου που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας να αμφιβάλλει για τη Δικαιοσύνη», σημειώνοντας πως θεωρούσε ότι υπάρχει συναντίληψη για το εν λόγω ζήτημα.

φυσικό αέριοειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜαρία ΣπυράκηΑλέξης ΤσίπραςQatar Gate