Πολιτική|21.12.2022 06:15

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικές ζυμώσεις στην Κουμουνδούρου - Πώς υποδέχτηκαν την ένταξη της Αδαμοπούλου στην ΚΟ

Βούλα Κεχαγιά

Με το νέο έτος, δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να συζητήσει σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Υπ’ αυτήν την έννοια δεν αποκλείεται-αν και ο κ. Μητσοτάκης δεν επίσπευσε τον χρόνο των εκλογών για τον Ιανουάριο- τις πρώτες ημέρες του 2023, η Κουμουνδούρου να δώσει στη δημοσιότητα έναν πρώτο κατάλογο των υποψηφίων για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Προσώρας η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται απολύτως ικανοποιημένη γιατί πρόσθεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ένα ακόμη μέλος του κοινοβουλίου, την ανεξάρτητη βουλευτή Αγγελική Αδαμοπούλου, η οποία είχε αποχωρήσει προ πολλών μηνών από το ΜΕΡΑ 25. Η προσχώρηση της κυρίας Αδαμοπούλου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στέλνει μήνυμα πανστρατιάς, έλεγαν στελέχη του κόμματος επιμένοντας στην αναγκαιότητα όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για την πολιτική αλλαγή στην χώρα. Η ένταξη της βουλευτού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συζητούνταν εδώ και καιρό και οριστικοποιήθηκε χθες έπειτα από την συνάντησή της με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία όσο και η βουλευτής ενημέρωσαν σχετικώς για την προσχώρησή της με επιστολή τους, τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Η ένταξη της κυρίας Αδαμοπούλου γίνεται σε μία περίοδο που κατά κοινή ομολογία ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα ούτε ταλαιπωρείται από την εσωστρέφεια του παρελθόντος. Ενδεικτική του καλού κλίματος στην Κουμουνδούρου είναι και η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην αποψινή εκδήλωση για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις δύσκολες ημέρες της διαπραγμάτευσης. Το βιβλίο το οποίο προλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και μάλιστα σήμερα θα απευθύνει και χαιρετισμό φέρει τον τίτλο: Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015-2019.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει τις ημέρες των γιορτών στην Αθήνα. Το Σάββατο θα ακούσει τα κάλαντα των Χριστουγέννων από συλλόγους Επτανησίων και ομογενών μας από την Αλβανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜέΡΑ25ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας