Πολιτική|29.12.2022 19:13

Qatar Gate: Πώς σχολιάζει ο δικηγόρος της Καϊλή την έρευνα στον Παναμά για μεταφορά εμβασμάτων τεράστιας αξίας

Newsroom

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος από το αίτημα του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος κυρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος ζητεί από τις Αρχές του Παναμά -και μάλιστα με έγγραφο στην μορφή «κατεπείγοντος»- να ερευνήσουν πιθανά εμβάσματα μεγάλης αξίας-προς την κυρία Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Συγκεκριμένα ρωτά αν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στα δύο πρόσωπα που έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο τόσο των ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών Αρχών, λόγω της φερόμενης συμμετοχής τους στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Δημητρακόπουλος σημειώνει ότι «εδώ και μέρες» είχε καταθέσει αίτημα στον κ. Βουρλιώτη, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από το κράτος του Παναμά, «ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή», όπως εκείνος υποστηρίζει.

Το έγγραφο

Το έγγραφο απεστάλη από τον κ. Βουρλιώτη, πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο Qatar Gate.

Μάλιστα, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές -παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή- ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Επιτέλους, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Εύα ΚαϊλήΠαναμάςειδήσεις τώραέρευναQatar Gate