Πολιτική|27.02.2019 09:08

ΚΙΝΑΛ: Oικογενειακές... γέφυρες έριξε η Γεννηματά

Φώφη Γιωτάκη

Παρότι και χθες από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηµατά ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα, εντούτοις µε τις δηλώσεις της έδειξε εν πολλοίς ότι θεωρεί πολύ πιθανό οι εκλογές να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή στις αρχές του φθινοπώρου. Εξηγώντας ότι δεν έχει ενηµέρωση ούτε για τον χρόνο των εθνικών εκλογών ούτε για το αν οι ευρωεκλογές γίνουν µε «σταυρό» ή λίστα, η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής προσέθεσε και εκτίµησε:

«Το µόνο που ξέρουµε είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του. Βλέπει ότι οι εκλογές που έρχονται τον οδηγούν στην ήττα, στο περιθώριο, στην αποµόνωση, στην επιστροφή σε αυτό που ήταν τα προηγούµενα χρόνια. Με κάθε τρόπο προσπαθεί αυτό να το ξορκίσει και να το καθυστερήσει. ∆υστυχώς για τη χώρα, γιατί εάν θέλει να φανεί χρήσιµος για µία και µοναδική φορά στον τόπο, θα πρέπει να ορίσει τώρα άµεσα εκλογές».

Και χθες από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηµατά ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα

Η κυρία Γεννηµατά, επαναλαµβάνοντας από τη Θεσσαλονίκη τα περί αυτόνοµης πορείας του ΚΙΝΑΛ, έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Κώστα Λαλιώτη, χαρακτηρίζοντάς τους «κοµµάτια της ιστορίας και του µέλλοντος του κόµµατος». Λίγες ηµέρες πριν ο στενός συνεργάτης της, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε προϊδεάσει για την ανάδειξη µιας ισχυρής ενδοοικογενειακής συµµαχίας, υπενθυµίζοντας τον ρόλο της τρόικας του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Χθες, λοιπόν, η κυρία Γεννηµατά κάθε άλλο παρά απέφυγε τις αναφορές στα δύο κορυφαία στελέχη, ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ως γνωστόν στήριξε εξαρχής τη Συµφωνία των Πρεσπών, κράτησε χαµηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι «από την πρώτη στιγµή ο κ. Παπανδρέου εντόπισε τα προβλήµατα της Συµφωνίας των Πρεσπών και µιλούσε για την ανάγκη βελτίωσής της».

Οπως δε συµπλήρωσε µιλώντας στην ΕΤ3, «ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να σέβεται τις δηµοκρατικές διαδικασίες και το έχει αποδείξει στην πράξη – Ο Κώστας Λαλιώτης δεν χρειάζεται υποδείξεις για να δράσει πολιτικά και εντός του Κινήµατος Αλλαγής».

Σήµερα, εν τω µεταξύ, ξεκινά στην Κρήτη η προετοιµασία της «υποδοχής» της κυρίας Γεννηµατά στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα περιοδεύσει την Παρασκευή και το Σάββατο. Κλιµάκιο του ΚΙΝΑΛ, υπό τον κ. Κεγκέρογλου, θα βρίσκεται από σήµερα στην Κρήτη, ώστε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από την προχθεσινή θεοµηνία.

Γιώργος ΠαπανδρέουΚώστας ΛαλιώτηςΚΙΝΑΛΦώφη Γεννηματά