Πολιτική|01.01.2023 19:50

Εκλογές 2023: Ο διάλογος Μητσοτάκη - Κουτσούμπα για την ημερομηνία

Newsroom

Χρονιά εκλογών είναι το 2023 που μόλις ξεκίνησε. Σε «πηγαδάκι» που είχε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο δεύτερος τον ρώτησε εάν έχει καταλήξει στην ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Οι δυο τους βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ευχήθηκαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το νέο έτος και έτσι, είχαν μία... σύντομη συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αλεξίας Τασούλη για το OPEN, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εκλογές, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά».

Όταν ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε, ρωτώντας «πότε ακριβώς;», ο πρωθυπουργός τού είπε «μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Εκλογές την Κυριακή των Βαΐων;

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τις πληροφορίες που ήθελαν τις εκλογές να διεξάγονται την Κυριακή των Βαΐων, φαίνεται πως η Εκκλησία έχει επιφυλάξεις, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ωστόσο, σημειώνεται πως εκλογές Κυριακή των Βαΐων έχουν γίνει τον Απρίλιο του 1990.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαεκλογές 2023εκλογές