Πολιτική|05.01.2023 07:05

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό η υπόθεση Χειμάρα - Πώς ερμηνεύει η αξιωματική αντιπολίτευση την «έξοδο» του πρώην γαλάζιου βουλευτή

Βούλα Κεχαγιά

Τη σήψη και τη διαφθορά που χαρακτηρίζει -όπως λένε- την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώνει και η υπόθεση του παραιτηθέντος τελικώς (πρώην) βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες στις οποίες συμμετείχε, από το δημόσιο.

Από την Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε από βουλευτής και δε διαγράφηκε από τον κ. Μητσοτάκη παρότι οι αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του στο νέο σκάνδαλο που αφορά δημόσιο χρήμα ήταν γνωστές πριν από την Πρωτοχρονιά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου το σύνθημα για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι η περίπτωση του πρώην βουλευτή Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και σημειώνουν ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες με εμπλοκή γαλάζιων βουλευτών. Όπως για παράδειγμα με την υπόθεση του βουλευτή Μαγνησίας κ. Μαραβέγια που μέσω ΙΚΕ που είχε συστήσει η σύζυγός του διεκδικούσε μέσω του αναπτυξιακού νόμου εκατομμύρια ευρώ αλλά και του κ. Πάτση που διαγράφηκε από τη ΝΔ όταν αποκαλύφθηκε ότι το νομικό του γραφείο λειτουργούσε ως «κοράκι» για σπίτια που έβγαιναν σε πλειστηριασμούς και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν μάλιστα ότι το σύνθημα για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα είχε δοθεί από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και οι υποκλοπές ήταν ένα από τα κύρια μέσα για να ξεδιπλωθεί όλος αυτός ο σχεδιασμός. 

Προσθέτουν ότι ο κ. Μητσοτάκης με τη σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο γαλάζιο πάρτι με το δημόσιο χρήμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει τα έξοδα του μήνα. Επίσης, δεν αφήνουν ασχολίαστη την «ηρωική έξοδο» του κ. Χειμάρα που διευκολύνει με την παραίτησή του τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε χθες την πιθανότητα ο παραιτηθείς βουλευτής να ενταχθεί και πάλι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζουν πως το λιγότερο που οφείλει να κάνει πλέον ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει στο δημόσιο τις χιλιάδες ευρώ που «τσέπωσε» παρανόμως.

σκάνδαλοΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ