Πολιτική|09.01.2023 06:15

ΣΥΡΙΖΑ: Συζητήσεις και συσκέψεις με εκλογικό «άρωμα» - Ο Νίκος Παππάς και τα ονόματα που παίζουν για Αττική και Πάτρα

Βούλα Κεχαγιά

Σε προεκλογική τροχιά κινείται πλέον η Κουμουνδούρου αναγνωρίζοντας ότι οι επόμενοι δύο μήνες και η δυναμική που θα αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα καθορίσουν εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σήμερα τις πρώτες για το 2023 συσκέψεις με τους συνεργάτες του και το επικοινωνιακό επιτελείο ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα κρίσιμα βήματα συμπεριλαμβανομένων των περιοδειών του ανά την χώρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν του πολιτικού προεκλογικού  σχεδιασμού παρακολουθεί στενά και τα ζητήματα της επικαιρότητας κάτι που φάνηκε από την προχθεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων , για το μείζον ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, όπως επίσης και από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας  με αντικείμενο τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας και τους χειρισμούς του προβλήματος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας .

Φαίνεται πάντως πως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία που πρόκειται να συζητήσει για τα  ψηφοδέλτια του κόμματος και να εγκρίνει υποψηφιότητες θα καθυστερήσει λίγο ακόμη να συνεδριάσει καθώς συνεχίζονται διαβουλεύσεις με διάφορα πρόσωπα σε σχέση με την κάθοδο τους και για τις περιφέρειες που θα πλαισιώσουν μετά και τα νέα δεδομένα που προκαλούν τα αποτελέσματα της απογραφής σε σχέση με τον αριθμό των εδρών των περιφερειών. Πάντως όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του κόμματος αμέσως μετά τη συνεδρίαση του οργάνου όποτε κι αν συνεδριάσει θα γίνουν ανακοινώσεις υποψηφίων προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές που ενδεχομένως να μην είναι και ακριβείς,

 ΣΥΡΙΖΑ: Εκπλήξεις στις αυτοδιοικητικές

Από μια διαρροή άλλωστε αποκαλύφθηκαν και οι προχωρημένες συζητήσεις που έχει κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον κορυφαίο μπατσκετμπολιστα Ν. Παππά αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος ο αθλητής ακόμη δεν έχει πει το οριστικό «ναι» για την διεκδίκηση και με την στήριξη της Κουμουνδούρου του δήμου της Αθήνας. Τον ενδιαφέρει πρωτίστως η διαχείριση της πιθανής καθόδου  Ομοίως, συζητήσεις φαίνεται πως έχουν γίνει από την πλευρά της Κουμουνδούρου και με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου  για την περιφέρεια Αττικής χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει»  η κάθοδος. Κι αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζυγίζει όλα τα δεδομένα και επιθυμεί η υποψηφιότητα για την περιφέρεια να έχει τέτοια δυναμική που θα εξασφαλίσει τη νίκη και την ανάκτησή της από τη ΝΔ και τον Γ.Πατουλη . Κατά τις πληροφορίες πρόσωπο έκπληξη που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και για το δήμο Πατρέων .

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ