Πολιτική|09.01.2023 19:18

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει τον Κουτούπη και την παρέα του - Τα 4 «αμείλικτα δεδομένα»

Newsroom

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία «ότι καλύπτει «το όργιο 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων από τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Ανδρέα Κουτούπη και την παρέα του».

Αναλυτικά

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να καλύπτουν το όργιο 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων από τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Κουτούπη και την παρέα του.

Όσο και να προσπαθεί να θολώσει τα νερά τα δεδομένα είναι αμείλικτα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης:

  1.  Οι κ. Κουτούπης και Ροδάκος επιβραβεύτηκαν με 420 απευθείας αναθέσεις σε μία τριετία συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.
  2. Η εταιρία KnR του κ. Κουτούπη από το 2019 που εξελέγη η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει κάθε χρόνο νέο ρεκόρ ακαθάριστων εσόδων, σχεδόν στο σύνολό τους από φορείς του Δημοσίου με απευθείας αναθέσεις.
  3. Μόλις ξεκίνησε έλεγχος του ΣΔΟΕ στην εταιρία KnR, ο κ. Ροδάκος, συνέταιρος του κ. Κουτούπη στην KnR, έφτιαξε μέσω της συζύγου του και μέχρι τότε εργαζόμενης της KnR μία νέα εταιρία, την SPARK, η οποία μέσα σε έναν χρόνο έχει πάρει 1,3 εκατ. ευρώ επιπλέον απευθείας αναθέσεις.
  4. Όπως προκύπτει από το νόμο, οι αναθέσεις αυτές είναι παράνομες, αφού η εταιρία δεν πληρούσε την προϋπόθεση τουλάχιστον τριετούς εμπειρίας. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλουν να διερευνήσουν τη νομιμότητα των συμβάσεων αυτών.
  5. Τέλος, την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να μιλά για διαφάνεια και «δουλειές με πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων» το κόμμα των Πάτσηδων, του Χειμάρρα, των 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκης