Πολιτική|11.01.2023 07:24

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει το γάντι» στον Ντογιάκο: Ανοιχτή σύγκρουση Τσίπρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Βούλα Κεχαγιά

Ως κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που επί της ουσίας ακυρώνει την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να διενεργεί ελέγχους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Ως εκ τούτου χθες για πρώτη φορά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τόσο ευθέως τις προθέσεις και τον ρόλο ενός ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού με την κατηγορία μάλιστα ότι απεργάζεται αντισυνταγματικά σχέδια που πλήττουν τη δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που σημειωτέον είχε επισκεφθεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο στις 5 Δεκεμβρίου με αφορμή τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων αλλά και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών διερεύνησης της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη επί της ουσίας όχι μόνο αμφισβητεί το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αλλά παράλληλα διαπιστώνει ότι κινείται σε αντισυνταγματικά πλαίσια. Σε εκείνη την επίσκεψη στην εισαγγελία δε, ο κ. Τσίπρας είχε υποδείξει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναδειχθεί η αλήθεια για τις υποκλοπές δείχνοντας τις πηγές των στοιχείων, ανάμεσά τους και τους παρόχους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει το γάντι στον κ. Ντογιάκο τονίζοντάς του ότι παραιτείται της βουλευτικής ιδιότητας ώστε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να τον συλλάβει καθώς όταν στην γνωμοδότησή του διατυπώνει απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας στην αλήθεια, στην πράξη περιλαμβάνει και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κι αυτό διότι ως γνωστόν ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο να ενημερωθεί αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και συγχρόνως να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Πρόκειται για μία ανοιχτή σύγκρουση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος ως γνωστόν χειρίζεται και την υπόθεση των υποκλοπών. Ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του γνωστοποιεί υπενθυμίζοντας ότι η διεύθυνση του Γραφείου του είναι Πλατεία Ελευθερίας 1, εάν επιθυμεί να τον συλλάβει ότι όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρες ενέργειες -άρα και ο κ. Ντογιάκος “δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία”.

Όλα αυτά συνέβησαν την ίδια ημέρα που ισραηλινή εφημερίδα αποκάλυψε πως το Predator είχε εξαχθεί από την Ελλάδα και στο Μπαγκλαντές, εκτός από τη Μαδαγασκάρη και μάλιστα υπήρξε διπλωματική αλληλογραφία με επίσημη έγγραφα που πιστοποιούν πως πράκτορες του Μπαγκλαντές ήρθαν στη χώρα μας για να εκπαιδευτούν στη διαχείριση του κακόβουλου λογισμικού. “Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί” σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑPredatorπαρακολουθήσειςΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρα