Πολιτική|11.01.2023 11:49

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: «Δεν θα ανεχθούμε να ταφεί στο Τατόι», σημειώνει το ΜέΡΑ25

Newsroom

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο και την επικείμενη ταφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ εξέδωσε το ΜέΡΑ25. Το κόμμα σημειώνει ότι σέβεται ανθρώπινα τον κάθε θάνατο όμως υπογραμμίζει πως «δεν θα ανεχθούμε όμως την παραμικρή θεσμική εκτροπή που θα συνιστούσε η ταφή του στο Τατόι είτε ταφή δημοσία δαπάνη».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Το ΜέΡΑ25 σέβεται ανθρώπινα τον κάθε θάνατο. Δεν θα ανεχθούμε όμως την παραμικρή θεσμική εκτροπή που θα συνιστούσε είτε η ταφή του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ στο Τατόι, το οποίο ο λαός πλήρωσε ακριβά για να περάσει στην κυριότητά του, είτε ταφή δημοσία δαπάνη για πολίτη που δεν δέχθηκε ποτέ την συνταγματική νομιμότητα που διέπει το εν λόγω δημόσιο».

Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους τάφους των προγόνων του στα «βασιλικά κτήματα» στο Τατόι, ενώ στην τελετή θα παραστεί από την πλευρά της κυβέρνησης μόνο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Επίσης στην διυπουργική αποφασίστηκε ότι για τον Ναό στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία θα υπάρξει συζήτηση με την οικογένεια. Υπογραμμίζεται παράλληλα πως όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τους επισήμους που θα παραστούν την κηδεία θα τηρηθούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςταφήτέως βασιλιάς Κωνσταντίνοςειδήσεις τώραΤατόιΜέΡΑ25