Πολιτική|12.01.2023 07:18

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαίοι συνταγματολόγοι σημειώνουν ότι η γνωμοδότηση Ντογιάκου παραβιάζει το Κράτος Δικαίου

Βούλα Κεχαγιά

Καταπέλτης για την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορικά με τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ ήταν οι αντιδράσεις κορυφαίων συνταγματολόγων της χώρας, κάτι που επέτρεψε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει στο ζήτημα που έχει πυροδοτήσει νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό με την επισήμανση ότι απειλείται ο πυρήνας των δημοκρατικών ελευθεριών.

Για δεύτερη ημέρα μετά την γνωμοδότηση Ντογιάκου που επί της ουσίας επιχειρεί να ακυρώσει τη δυνατότητα της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής να διενεργεί ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη στις εξελίξεις παροτρύνοντας πρακτικά όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν να ενημερωθούν αναφορικά με τη γνώμη κορυφαίων καθηγητών για το θέμα.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν απευθύνθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο τον οποίο είχε προκαλέσει να τον συλλάβει εφόσον ως ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι επειδή επιδιώκει να ενημερωθεί για τις υποκλοπές, επομένως πρέπει να καταδικαστεί με ποινές κάθειρξης -όπως προειδοποιούσε στη γνωμοδότηση ο κ. Ντογιάκος- αλλά με έμμεσο τρόπο στο κυβερνών κόμμα αλλά και στο κομμάτι της κοινωνίας που δεν αντιλαμβάνεται πώς παραβιάζεται το κράτος δικαίου.

Με ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών, να διαβάσουν με προσοχή τις σημερινές παρεμβάσεις των καθηγητών Βενιζέλου, Παυλόπουλου, Σωτηρέλη, Καϊδατζή, Κοντιάδη». Σημειωτέον πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα με τη νομική τους ιδιότητα και ως καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου αποδόμησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, εξίσου σκληρά όμως, τόσο την πρωτοβουλία Ντογιάκου να γνωμοδοτήσει όσο και το περιεχόμενό της γνωμοδότησης περί την ΑΔΑΕ.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είχε δώσει στη δημοσιότητα το τρίτο κατά σειρά σποτ αναφορικά με την αδυναμία των νέων (αυτή τη φορά) να βρουν εργασία ή να κάνουν τη δουλειά που ονειρεύονται . Στην Κουμουνδούρου αναφέρουν πως οι πολλές και καλές δουλειές που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης στους νέους το 2019 τελικώς αφορούσαν μόνο τον στρατό γαλάζιων μετακλητών και γαλάζιων golden boys, όπως επίσης και τις στρατιές των “Πάτσηδων”, του Μητρώου στελεχών της ΝΔ και όλων εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα μέσα από το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι αιχμή του δόρατος για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τα εργασιακά είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αλλά εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και η θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Πρακτικά, για το 2023 με πληθωρισμό 10% ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 880 ευρώ.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΑΔΑΕΙσίδωρος Ντογιάκοςπαρακολουθήσεις