Πολιτική|14.01.2023 06:15

Σκληρό ροκ από ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις: Ο Μητσοτάκης παίζει το τελευταίο του χαρτί μέσω Ντογιάκου για να συσκοτίσει

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Δεν έχει καμία ισχύ η γνωμοδότηση, ούτως ή άλλως δεν έχει καμία ισχύ». Σε αυτή τη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου στέκονται στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, εκτιμώντας ότι η έρευνα του Χ. Ράμμου θα συνεχιστεί κανονικά, παρά τις… προειδοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, θεωρούν ότι η «παρεμπόδιση του ανώτατου εισαγγελέα επί απειλή ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, κατά των μελών της ΑΔΑΕ» ναι μεν συνιστά ένα ζήτημα για τη Δημοκρατία, όμως εκτιμούν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα ξεπεράσει κάθε όριο εφόσον οι απειλές γίνουν πραγματικότητα. Κι όπως τόνισε ο Ε. Βενιζέλος ειρωνικά: «Αυτό τώρα που θέλει η χώρα, ως κερασάκι, είναι μία δίωξη κατά των μελών της ΑΔΑΕ και μετά κατά των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ούτω καθεξής»!

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα του οποίου παρακολουθούν στενά στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη, λόγω προφανώς της ευρείας γνώσης επί των νομικών, υπογράμμισε ότι «οι  πράξεις της ΑΔΑΕ είναι εκτελεστές διοικητικές πράξεις, εκτελούνται αυτογνωμόνως όπως λέμε, από μόνες τους, όποιος θέλει, μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και εάν αρνηθεί η εταιρία να εκτελέσει την πράξη της ΑΔΑΕ, θα της επιβληθεί πρόστιμο το οποίο μπορεί να είναι και πολύ μεγάλο πρόστιμο». Συνάγεται, δηλαδή, ότι ο Ι. Ντογιάκος δεν μπορεί να αποτρέψει την ΑΔΑΕ να προχωρήσει στο έλεγχο ενώ και οι ιδιωτικές εταιρείες θα υποστούν συνέπειες σε περίπτωση που αρνηθούν να δώσουν στοιχεία.

Πολιτικά, πάντως, στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης, μέσω του Ντογιάκου, παίζει το τελευταίο του χαρτί, προκειμένου να συσκοτίσει την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως τονίζουν η εξεταστική Επιτροπή ουσιαστικά συγκροτήθηκε για τα μάτια του κόσμου (δεν κλήθηκαν σημαντικοί μάρτυρες), η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας (κάθε μήνα δύναται να καλεί έναν μάρτυρα η μειοψηφία), συνεπώς η έρευνα της ΑΔΑΕ αποτελεί τον μόνο άγνωστο «χ» για το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η παρέμβαση ενώ είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση μιας σοβαρότατης και ιδιαίτερης σημασίας για την Δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια επηρεασμού», επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ  και προσθέτουν ότι «ο  πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεση».

υποκλοπέςΙσίδωρος ΝτογιάκοςΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλοςειδήσεις τώραπαρακολουθήσεις