Πολιτική|14.01.2023 20:32

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμα (σχεδόν) τα ψηφοδέλτια - Μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη. Η ομάδα υπό τον Βαγγέλη Αργύρη έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει την επεξεργασία των ψηφοδελτίων (απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες) ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως».

Οι αποχωρήσεις ορισμένων στελεχών δεν επηρεάζουν τον αρχικό σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη (δεν πρόκειται άλλωστε για πρωτοκλασάτα ονόματα) και έτσι πλέον απομένουν οι οριστικές ανακοινώσεις. Αυτές θα έρθουν μετά τις  συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων, ήτοι του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, που θα προγραμματιστούν για τις επόμενες ημέρες. 

Τα βλέμματα όλων στο Επικρατείας - Τα φαβορί

Το βάρος, πάντως, έχει πέσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τόσο σχετικά με τις εκλόγιμες θέσεις όσο και για τις μη εκλόγιμες. Στο ΠΑΣΟΚ στοχεύουν σε δύο εκλόγιμες θέσεις (στις προηγούμενες εκλογές είχαν κερδίσει μια), ωστόσο για την πρώτη θέση αναζητούν ένα πρόσωπο κύρους. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα το όνομα του καθηγητή της Νομικής Αθηνών Νίκου Αλιβιζάτου, ωστόσο δε θα πρέπει να αποκλειστεί να υπάρξει ένας υποψήφιος εκ των έσω, σε περίπτωση που προτιμηθεί μια πιο… σίγουρη λύση. Εις εξ αυτών είναι ο νυν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος με τη συνολική του παρουσία το τελευταίο διάστημα έχει πάρει αρκετούς πόντους. 

Σε κάθε περίπτωση, στη μάχη του σταυρού θα τεθεί το σύνολο των πράσινων στελεχών, νέων αλλά και έμπειρων. Στην Αθήνα δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Για παράδειγμα, στην Α’ Αθήνας θα κατέβουν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Οικονόμου, Μπέη και Γιώργος Αποστολόπουλος, Γιώργος Γιάνναρος, η Πόπη Γιαννοπούλου. Στο Νότιο Τομέα οι: Τόνια Αντωνίου, Παύλος Χρηστίδης, Στέφανος Ξεκαλάκης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Μαρία Τσέλιου, Αναστασία Σιμητροπούλου , Μιχάλης Καλογιαννάκης κα.  Στην Βόρεια Αθήνα ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Ανδρέα Λοβέρδου και της Μιλένας Αποστολάκη. Κατερίνα Μπατζελή,  Έφη Χαλάτση, Ανδρέας Παπαδόπουλος θα διεκδικήσουν επίσης μια θέση στη νέα Βουλή.  Στη Δυτική Αττική την εκλογή της εκ νέου θα διεκδικήσει η Νάντια Γιαννακοπούλου απέναντι στους Μιχάλη Καρχιμάκη, Θανάση Κατερινόπουλο, Ηρακλή Δρούλια. Στην Ανατολική Αττική ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα είναι άτυπος επικεφαλής ενώ  Γιάννης Σμέρος και  Βάσια Αναστασίου θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού.  Στη Β’ Πειραιά ξεχωρίζει ο γιος του πρώην Υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη,  Δημήτρης Διαμαντίδης. 

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Χάρης Καστανίδης θα διεκδικήσει εκ νέου μια θέση στη Βουλή ενώ από τη νέα γενιά ο Αντώνη Σαουλίδης μοιάζει ικανός να κάνει την έκπληξη. Πέννυ Δαλαμπούρα, Νίκος Ξυλούρης, θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο. Σε ό,τι αφορά τη  Β’ Θεσσαλονίκης ο νυν βουλευτής  Γιώργος Αρβανιτίδης  έχει να αντιμετωπίσει τους  Θανάση Γλαβίνα,  Κώστα Πετρίδη κα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραβουλευτέςυποψήφιοιψηφοδέλτιαεκλογές 2023ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής