Πολιτική|16.01.2023 14:22

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη μετά το ΚΥΣΕΑ: Δεν διστάζει να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια

Newsroom

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου για Φλώρο: Δεν κλονίζεται η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπό του

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με φόντο την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ανανέωση της θητείας του στρατηγού για ακόμη 1 χρόνο.

«Δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και όχι πάντως από υλικό ρυπαρών δικτύων που προμηθεύουν κάποιοι  συστηματικά σε συγκεκριμένους κύκλους», τόνισε αρχικά και παράλληλα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την αξιωματική αντιπολίτευση: «Υπάρχουν όμως κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα:

Εμπιστεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση τον ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων;

  • Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναι, όχι και γιατί;
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την απαραίτητη ευαισθησία και ευφυία να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων;
  • Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες, ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται και λέγεται στην Τουρκία και πώς αξιοποιείται το αντικείμενο των ανακοινώσεών του;».

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν γνωρίζει για τις εκθέσεις της ΕΥΠ. «Υπάρχει και μια σειρά και από άλλα ερωτήματα, με δεδομένο ότι στην Κυβέρνηση, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε στον πρωθυπουργό, έχουν φτάσει αυτές οι περιβόητες εκθέσεις της ΕΥΠ: Εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα, εάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω. Αλλά αν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια δόση αλήθειας και κάποιοι λειτουργώντας εκτός πλαισίου εντός της ΕΥΠ έκαναν τέτοια πράγματα, με δεδομένο ότι στην Κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, ποια είναι η σχέση αυτών που έχουν στην κατοχή τους αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν εκτός πλαισίου εκείνες τις δραστηριότητες εντός της ΕΥΠ; Ποια είναι δηλαδή αυτά τα ρυπαρά δίκτυα; Τι είναι αυτό που τους ενώνει;», είπε.

Τέλος, σε ότι αφορά την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο υπογράμμισε ότι έχει απευθύνει ερωτήματα και «έχουμε εισπράξει αμηχανία και σιωπή». «Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Έχουμε μια μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο να δηλώνει ότι γνωρίζει πως σακούλες και βαλίτσες με χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε εδώ μάρτυρες – κουκουλοφόρους ή κάποιους με ψευδώνυμα, έχουμε μια επώνυμη μαρτυρία, ένορκη, στο Ειδικό Δικαστήριο στο φως της ημέρας που καταγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει στο ελληνικό λαό τι είναι αυτά που καταγγέλλονται. Αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των Πάμπερς», προσέθεσε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΚωνσταντίνος ΦλώροςΚΥΣΕΑΣΥΡΙΖΑ