Πολιτική|16.01.2023 18:18

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ο Μητσοτάκης έλειπε από την κηδεία Γλύξμπουργκ – Υποκλίθηκε κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία

Newsroom

«Πυρά» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου του, μετά τα όσα συνέβησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, στην οποία βρέθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων ο κ. Βορίδης, ο κ. Χρυσομάλλης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «υπαναχώρηση από την αρχική του απόφαση για το λαϊκό προσκύνημα» ενώ κάνει λόγο για «τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης» των λεπτομερειών της κηδείας από την ΕΡΤ. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέτισε απλά φόρο τιμής στη κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά υποκλίθηκε σήμερα κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Υποκριτής που πατά σε δύο βάρκες»

Αυτό που παρακολούθησε σήμερα σε εθνική μετάδοση όλο το πανελλήνιο, ήταν σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κηδεία ενός «ιδιώτη». 

Η παρέλαση των υπουργών και των βουλευτών του, η υπαναχώρηση από την αρχική του απόφαση για το λαϊκό προσκύνημα, η επιλογή της ΕΡΤ για τον τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης, αφορούσε σύμφωνα με τον υποκριτή κ. Μητσοτάκη που θέλει να πατά σε δυο βάρκες, έναν ιδιώτη που απεβίωσε. 

Κατά τα λοιπά, μόνο η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού έλειπε από την τελετή για να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της φιλοβασιλικής πτέρυγας της ΝΔ, δεν απέτισε απλά φόρο τιμής στη κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά υποκλίθηκε σήμερα κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑκηδείατέως βασιλιάς ΚωνσταντίνοςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκης