Πολιτική|17.01.2023 12:41

Υποψήφια δήμαρχος Αίγινας η δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου

Newsroom

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων φίλων, συνεργατών και διακεκριμένων εκπροσώπων της αυτοδιοικητικής πολιτικής σκηνής, η Αιγινήτισσα δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο σε ανοιχτή εκδήλωση, την υποψηφιότητά της για το αξίωμα της δημάρχου Αίγινας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η Σίλα Αλεξίου ανακοίνωσε την κάθοδό της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης με τον τίτλο «Μαζί, μπροστά για την Αίγινα», προβαίνοντας ταυτόχρονα στα αποκαλυπτήρια του ονόματος και του σήματος. Ενώ, αναφερόμενη στη φυσιογνωμία και τον ενωτικό χαρακτήρα της νέας παράταξης, επισήμανε με έμφαση ότι είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να μπορεί «να μοιραστεί μια μεγάλη απόφαση με σπουδαίους υποστηρικτές και συνεργάτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημοτικές παρατάξεις, που αποφάσισαν να βάλλουν στην άκρη διαφορές και παλιές έριδες και να ενωθούν για το καλό της Αίγινας»!

«Γιατί τώρα; Γιατί σε μια εποχή που μας δίνει τόσες ευκαιρίες να την ανεβάσουμε και πάλι ψηλά, να ξαναγίνει το πιο δημοφιλές νησί, όχι μόνο χάρη στους αρχαίους ημών προγόνους και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους ως Πρώτη Πρωτεύουσα, εμείς απλώς αφήνουμε τα τραίνα να περνούν και ως ουραγοί των άλλων νησιών και περιοχών της Ελλάδας, αντί να αναδείξουμε τα μεγάλα προνόμια που διαθέτει η Αίγινα, τα υποβαθμίζουμε».

«Η Αίγινα, επισήμανε, έχει ανάγκη από υποδομές, τις οποίες αποκτά τώρα και το Αγκίστρι, έχει ανάγκη από ένα δεύτερο λιμάνι ώστε να μην περνάνε οι νταλίκες από την παραλία και αφαιρούν κάθε γραφικότητα από το ωραιότερο λιμάνι της χώρας, έχει ανάγκη από άλλου είδους διαχείριση των απορριμμάτων, από διαχείριση των οχημάτων που κατακλύζουν το νησί, από την ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της, από κοινωνικές παροχές, από μια μαρίνα για να ελλιμενίζονται τα σκάφη αναψυχής που ρίχνουν άγκυρα έξω από το λιμάνι για να φύγουν αναγκαστικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Και όπως τόνισε στη συνέχεια: «Είναι άδικο, την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων, η Αίγινα, σαν τον φτωχό συγγενή, να μένει πίσω».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι και νυν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μούρτζης και Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρώην δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης, επίσης πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι φορέων του νησιού.