Πολιτική|17.01.2023 15:22

Νέα Δημοκρατία για Παππά: Παγκόσμια πρωτοτυπία να υποβάλλει μήνυση στην γραμματέα Καλογρίτσα αν και δεν τον κατονομάζει

Newsroom

Ανακοίνωση για την απόφαση του Νίκου Παππά να υποβάλλει μήνυση στην γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα μετά τα όσα εκείνη κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» να υποβάλλει μήνυση στην γραμματέα παρόλο που η ίδια δεν τον κατονομάζει πουθενά, και προσθέτει τρία «αμείλικτα» ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ.Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει;
  2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;
  3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;

Η μήνυση του Νίκου Παππά

Την προαναγγελθείσα μήνυση σε βάρος της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Η υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς έγινε με αφορμή την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες που προκάλεσε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Παππάς αναφέρει: «Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες».

Η προαναγγελία της μήνυσης

Στη δήλωσή του μετά την κατάθεση της γραμματέως ο βουλευτής και τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «ψευδομαρτυρία» ενώ γνωστοποίησε τη μήνυση που κατέθεσε σήμερα.

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της. Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν. Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς. Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της. Ας συνεχίσουν έτσι. Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

Νίκος Παππάςτηλεοπτικές άδειεςΧρήστος Καλογρίτσαςειδήσεις τώρα