Πολιτική|18.01.2023 21:26

Ρουπακιώτης για «μπλόκο» Μητσοτάκη σε Κασιδιάρη: Μπορεί να επικυρώνει το «να κάνουμε ο,τιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά» του Βορίδη

Newsroom

Στη νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε σε συνέντευξή του την Κυριακή (15/01) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη από τη Βουλή, αναφέρθηκε ο νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε, «Να ξεκαθαρίσουμε αυτό που διαπιστώσατε. Ποιο; Ότι δεν έχει δηλωθεί με επίσημο τρόπο, ότι η πρόταση νόμου που θα κατατεθεί και έχει ετοιμαστεί από την κυβέρνηση, αποβλέπει στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού μορφώματος. Δεν το έχει πει. Αλλά αντιθέτως ομιλεί για κάθε κόμμα, για κάθε παράταξη που δεν εξυπηρετεί την ελευθερία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Καμπανάκι» για Βορίδη

Ο νομικός προειδοποίησε ότι, «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί αν το αφήσουμε διάχυτο, έρχεται να επικυρωθεί ο λόγος του υπουργού Εσωτερικών – που το πιθανότερο, θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου – ότι «εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε το ο,τιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά».

Η κυβέρνηση προσδοκά να συλλέξει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

«Αντιλαμβάνεστε πλέον ότι πάμε σε ένα αδιέξοδο. Και δεν υπονοώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ25 από τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά υποστηρίζω ότι διαχέεται στην κοινή αντίληψη ο φόβος της Αριστεράς εν γένει», υπογράμμισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος και επισήμανε ότι, «αν όντως η κυβέρνηση ήθελε να καταπολεμήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο πλέον – μικρής ή μεγάλης διάστασης, διαφορετική σε κάθε χώρα – όφειλε να επικοινωνήσει με τα άλλα κόμματα έγκαιρα και να πει “για να δούμε, εδώ υπάρχει ένα κίνδυνος σε βάρος της Δημοκρατίας”».

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης ρωτήθηκε ευθέως εάν είναι αντίθετος με τη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη και σημείωσε ότι αυτή, «θα μπορούσε να συγκλίνει με μια ρύθμιση που θα βρίσκεται, έστω με δυσκολία, όχι απόμακρα από τη συνταγματική διάταξη». Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

υπουργείο ΔικαιοσύνηςΚυριάκος Μητσοτάκηςσχέδιο νόμουΗλίας ΚασιδιάρηςΜάκης ΒορίδηςΑντώνης Ρουπακιώτηςειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία