Πολιτική|19.01.2023 14:01

Οικονόμου: Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής - Δεν θα μείνει καμία σκιά

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ασπίδα προστασίας στις ενέργειες των γαλάζιων μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ύψωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής απρόσκοπτα και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει επιδείξει ούτε κωλυσιεργίες ούτε μπλοκαρίσματα, την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους» τόνισε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως πρόκειται «για τα ίδια πράγματα για μυθεύματα, συκοφαντίες, ρυπαρά δίκτυα». «Οτιδήποτε υπάρχει, η ανοιχτή δικαστική έρευνα δεν θα αφήσει να μείνει καμία σκιά. Όλα γίνονται με βάση τους νόμους και τους κανόνες της συντεταγμένης δημοκρατίας», προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τροπολογία του Η. Κασιδιάρη είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από τη Βουλή η σχετική διάταξη, η οποία. «Θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία στιγμή την μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση», σχολίασε.

Ειδική μνεία έκανε στο Ειδικό Δικαστήριο υπογραμμίζοντας ότι «η σιωπή Τσίπρα σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι εκκωφαντική. Είχαμε την ιστορία με τις σακούλες με τα χρήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το φερόμενο SMS του κ. Παππά, που καταδεικνύουν τη φιλοσοφία της προηγούμενης Κυβέρνησης για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης ΟικονόμουΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειαςειδήσεις τώρα