Πολιτική|24.01.2023 14:00

Οικονόμου για υποκλοπές: Να ψάξουμε τη σχέση εκείνων που έκαναν παρακολουθήσεις με αυτούς που έχουν τα στοιχεία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που έχουν το υλικό των υποκλοπών και σ’ αυτούς που το δημοσιεύουν σήμερα.

«Προφανώς το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρα διαπίστωσε σήμερα ότι υπάρχουν δικαστές και δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και πως οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε όχι μόνο αν κατα την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια μας», είπε αρχικά για να μιλήσει στη συνέχεια για το θέμα των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια πάρα πολύ καλή καθαρή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής. «Σε ό,τι αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, τα ρυπαρά δίκτυα ανάμεσα σε αυτούς που εκτός πλαισίου διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και σε αυτούς που διοχευτεύουν το υλικό θα έρθει στην επιφάνεια από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του υλικού», τόνισε και προσέθεσε: «

Αν γινόντουσαν αυτά τα πράγματα οφείλουμε να ψάξουμε ποια η σχέση ανάμεσα σ' αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις και σε αυτούς που έχουν τα στοιχεία σήμερα. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

Νωρίτερα, μιλώντας για το «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε λόγο για επιτυχή πρωτοβουλία, ενώ αναφερόμενος στην κάρτα αγορών ξεκαθάρισε ότι οι αιτήσεις για την οποία θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ στις 3 Μαρτίου θα γίνουν και οι πρώτες πιστώσεις.

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της μικρής Μαρίας: «Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να μη βρίσκει κανένα λόγο να ζητήσει συγγνώμη; Δεν αισθάνεται ντροπή που διέσυρε την πατρίδα του; Αν ερχόταν στη διακυβέρνηση της χώρας θα τον γκρέμιζαν το φράκτη στον Έβρο; Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραυποκλοπέςΓιάννης Οικονόμου