Πολιτική|28.02.2019 21:12

Φόρουμ Δελφών: Εθνική συνεννόηση ζητεί ο Δημήτρης Λιάκος

Newsroom

Την ανάγκη να επιτευχθεί ένα ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, υπογράμμισε, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Μάλιστα, επισήμανε ότι όλα αυτά που πρέπει να συζητηθούν δεν είναι θέμα ενός κόμματος, αλλά όλων.

Προσέθεσε ότι έπειτα από δέκα δύσκολα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα βίωσε κρίση σε όλα τα επίπεδα -πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αξιών, παραγωγικού μοντέλου- με δραματικές συνέπειες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα μέρα και πρέπει να τεθούν από κοινού στρατηγικοί στόχοι. Όπως είπε, οι κυρίαρχες θεματικές είναι τρεις.

Η πρώτη είναι αυτή που αφορά την κοινωνική συνοχή, καθώς στη διάρκεια της κρίσης μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού φτωχοποιήθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν.

«Χωρίς όμως ενεργή κοινωνία, με συμμετοχή σε όλη αυτή τη διαδικασία για να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, η προσπάθεια θα είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη» σημείωσε ο Δημήτρης Λιάκος και προσέθεσε ότι χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ιδίως ενόψει των κρίσιμων φετινών ευρωεκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε ως «υπαρξιακές για το μέλλον της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Οικονομικό Φόρουμ ΔελφώνΔημήτρης Λιάκος