Πολιτική|24.01.2023 17:00

Παρακολουθήσεις: Επιστολή Ράμμου σε Τασούλα, αρχηγούς κομμάτων και Τσιάρας για τα ευρήματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ

Newsroom

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε στη Βουλή ένας φάκελος με τη σήμανση «απόρρητο», ο οποίος είχε αποστολέα τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής απέστειλε την επιστολή για τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στα στοιχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Άλλωστε σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει το δικαίωμα να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (στις 7 Δεκεμβρίου) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΠπαρακολουθήσειςΧρήστος ΡάμμοςΑΔΑΕειδήσεις τώρα