Πολιτική|25.01.2023 22:33

Πρόταση μομφής – Γεραπετρίτης: Τα ονόματα που είπε ο κ. Τσίπρας περιλαμβανόταν στην επιστολή Ράμμου;

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το αν ο Χρήστος Ράμμος έγραφε στην επιστολή  του τα έξι ονόματα που παρακολουθούνταν ζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών. Στην επιστολή την οποία κράδαινε χθες, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά; “Ακρα του τάφου σιωπή, θα υπάρξει…”»,  τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Αναφέρθηκαν έξι ονόματα. Θέλουμε σαφή απάντηση. Αυτά τα έξι ονόματα αναφέρονται στην επιστολή που του έδωσε ο κ. Ράμμος; Αν όχι, τότε πρέπει να συνομολογήσετε ότι σήμερα υπήρξε παραπλάνηση του κοινοβουλίου». 

Σύμφωνα με τον k. Γεραπετρίτη η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι χθες ο κ. Τσίπρας έλαβε επιβεβαίωση στο ερώτημά του. «Αλλά στις 8/12 πως το γνώριζε; Αν χθες μόνον, ο κ. Τσίπρας έλαβε την απάντηση ότι αυτή φέρονται να παρακολουθούνταν, στις 8/12 ο κ. Τσίπρας ήξερε κάτι που δεν ήξερε ούτε η Βουλή, ούτε η ΑΔΑΕ, ούτε η κυβέρνηση, τόνισε. Προς τούτο αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την άδεια των εμπλεκόμενων προσώπων να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Κ. Τσίπρα να… βεβαιώσει ότι δεν υπήρξε, επί των ημερών του, άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών: «Ήδη η πρώτη αρνητική τοποθέτησή του έχει διαψευσθεί παταγωδώς, αφού προέκυψε το ζήτημα των Σαγιά και Πιτσιόρλα. Μήπως να μας ανανεώσει τη διαβεβαίωση; Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο», είπε ο Γεραπετρίτης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος ΡάμμοςΓιώργος Γεραπετρίτηςειδήσεις τώραπρόταση μομφήςΣΥΡΙΖΑ