Πολιτική|30.01.2023 21:41

Θεοδωρικάκος: Τι απαντά στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον γιο του σε υπόθεση ναρκωτικών – «Ψεύδη και συκοφαντίες»

Newsroom

Παρέμβαση από τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για να «εξαφανίσει» υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία φέρεται να εμπλεκόταν ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, καταγγέλλει πως δέχτηκε πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο της εφημερίδας Documento, όλα έγιναν το Νοέμβριο του 2021, κατά την προσαγωγή τεσσάρων νεαρών με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι του τηλεφώνησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας του να μη σχηματιστεί δικογραφία και οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

«Μου δήλωσε ότι αν δε λύσω το θέμα θα συνταξιοδοτηθώ άμεσα και θα πάω σπίτι μου»

«Μου δήλωσε ότι, αν δε λύσω το θέμα, θα συνταξιοδοτηθώ άμεσα και θα πάω σπίτι μου. Εύλογα τρομοκρατήθηκα και πανικοβλήθηκα, διότι έχω και ‘γω οικογένεια και παιδιά, και ενόψει ότι μου είχε κλείσει ήδη το τηλέφωνο, κοίταξα να δω τι συμβαίνει», δήλωσε στην εφημερίδα ο καταγγέλλων, απόστρατος πλέον αξιωματικός της αστυνομίας, που υπέβαλε την καταγγελία πριν από πέντε ημέρες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δέχτηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου: "Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού"», σημείωσε ο ίδιος.

Τι απαντά ο Θεοδωρικάκος

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκος, διέψευσε ότι ο γιος του συνελήφθη με ναρκωτικές ουσίες και αποδίδει τις καταγγελίες στη δυσφορία αξιωματικών, που αποστρατεύτηκαν κατά τις τελευταίες κρίσεις.

«Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός, που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!», ήταν η σχετική ανακοίνωση του υπουργού, ο οποίος προανήγγειλε πως θα κινηθεί νομικά.

Και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, κάνει λόγο για συκοφαντίες ενώ υποστήριξε ότι θα καταθέσει μηνύσεις. «Πρόκειται για αθλιότητες! Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν», τόνισε.

Την ίδια ώρα, στο Mega παρουσιάστηκε φωτογραφία - ντοκουμέντο από την μικροποσότητα ναρκωτικών που φέρεται να έχει κατασχεθεί από τον γιο του υπουργού και τους φίλους του. Η φωτογραφία, σύμφωνα με το μέσο, εστάλη από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που διεξήγαγε τον έλεγχο στα τρία παιδιά.

Πολιτικές διαστάσεις

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN για το θέμα τοποθετήθηκε και η υφυπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, η οποία σημείωσε πως «Είναι μία υπόθεση που αγγίζει παιδιά και είμαστε πάντα προσεκτικοί. Είναι απαράδεκτο ένα περιστατικό το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού έληξε χωρίς να έχει κάτι μεμπτό να καταλήγει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, υπογράμμισε πως, «έχουν εμπλακεί να κρύψουν μία υπόθεση ναρκωτικών. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο υπουργός επιτίθεται στην εφημερίδα για αυτή την υπόθεση».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην καταγγελία του ο απόστρατος αξιωματικός, τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεχόταν απειλητικά για την ζωή του τηλεφωνήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αστυνομίακαταγγελίαειδήσεις τώραυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΤάκης Θεοδωρικάκοςγιοςναρκωτικά