Πολιτική|31.01.2023 07:24

Μετά την πρόταση μομφής, τι; Τα επόμενα βήματα ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών - Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τί; Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πορεία προς τις εκλογές δεν πρόκειται να αφήσει πίσω του το θέμα των υποκλοπών και θα επιμείνει κινούμενος θεσμικά στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Η σημερινή (μίνι) συνέντευξη Τύπου του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο το υποδηλώνει. Και η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δείχνει από μόνη της πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προφανώς και θα προχωρήσει σε κάποιες ανακοινώσεις, «για τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της προεκλογικής περιόδου» όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, οι οποίες θα έχουν μία θεσμική βαρύτητα.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα περιγράψει απλώς τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον δρόμο προς τις κάλπες αλλά θα επιδιώξει να δώσει μία νέα διάσταση στις αντιδράσεις του κόμματός του για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολίαζαν άλλωστε την προηγούμενη Παρασκευή λίγο μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας πως το χειρότερο για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι «όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο “σκάνδαλο υποκλοπών”, αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμη μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα πιεί το ποτήρι μέχρι του τέλους».

Ως εκ τούτου οι σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο δεν αποκλείεται να σχετίζονται με την από εδώ και πέρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εντός ή εκτός Βουλής δηλαδή με την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα ή με νέα αιτήματα προς την ΑΔΑΕ για περαιτέρω ελέγχους σε σχέση με τις υποκλοπές. Εκ των πραγμάτων ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που τροφοδότησαν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ οφείλει να παραιτηθεί άμεσα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

Σημειωτέον πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «εγκαινιάζει» και επισήμως αύριο Τετάρτη τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις ξεκινώντας από το κλειστό δημοτικό γήπεδο μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου. Η κομματική κινητοποίηση για την συγκέντρωση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι μεγάλη ούτως ώστε να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα της πολιτικής από τη Δυτική Αθήνα και έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

ειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΖάππειοεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑ