Πολιτική|01.03.2019 15:28

Δούρου: Έχουμε παρακαταθήκη που άλλοι δεν κατόρθωσαν

Newsroom

«Επιλέξαμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες, δίνοντας έμφαση σε έργα μετρήσιμα, όπως τα αντιπλημμυρικά και τα αποχετευτικά, που όμως δεν έχουν εγκαίνια», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 

Η Ρένα Δούρου σημείωσε ακόμη ότι ως Περιφερειακή Διοίκηση «έχουμε αφήσει παρακαταθήκη που άλλοι δεν κατόρθωσαν σε περισσότερες αυτοδιοικητικές θητείες», τονίζοντας πως «το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά των πολιτικών που εφάρμοσαν και το τι μετρήθηκε στην πράξη ως έργο».

Η κυρία Δούρου αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν στο διάστημα της θητείας της. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για το Φαληρικό Δέλτα, το οποίο χαρακτήρισε ως το «μεγάλο στοίχημα» που εκκρεμούσε επί δεκαετίες για το σύνολο του λεκανοπεδίου. Έργο, το οποίο -όπως σημείωσε- αφορά αντιπλημμυρικές και αποχετευτικές παρεμβάσεις, με την πρόσβαση με ασφάλεια στη θάλασσα και συνδυάζεται με την παρέμβαση της Περιφέρειας στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και στο Μικρολίμανο για τον σχηματισμό της Αττικής Ριβιέρας. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στο Πεδίο του Άρεως, λέγοντας πως «δώσαμε ζωή στον χώρο» και ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής, «οι οποίοι συνέδραμαν την προσπάθειά μας». «Σήμερα υπάρχουν ανοικτά 327 εργοτάξια στο Λεκανοπέδιο», επισήμανε. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Ρεύμα για όλους", σημειώνοντας «κάναμε το αυτονόητο για συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από την κρίση», «με μια απλή αίτηση στην Περιφέρεια, μπορούμε να συνδράμουμε με 150 ευρώ τον λογαριασμό ρεύματος ενός πολίτη».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά που έπληξε το περασμένο Ιούλιο την Αττική -«κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Με συνοδεύει μια απέραντη λύπη»- σημείωσε ότι «η χώρα μας παρέμεινε επί μακρόν αθωράκιστη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα» και επισήμανε: «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, δεν έχουμε όμως υπηρεσιακή ευθύνη. Δεν σβήνει καμία Περιφέρεια φωτιές, τις φωτιές τις σβήνει η Πυροσβεστική». Αναφερόμενη δε στις επιθέσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση είπε, μεταξύ άλλων: «Κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό, αντί να κρυφτούν στις πολιτικές τρύπες τους, για το τι δεν έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μπαζώνονται ρέματα και να αποδυναμώνεται η Πυροσβεστική στα χρόνια της κρίσης».

Στην ερώτηση για το τι δεν θα έκανε ξανά το ίδιο στη θητεία της, η Περιφερειάρχης είπε μεταξύ άλλων ότι θα είχε επιμείνει «περισσότερο σε ζητήματα διαδικασιών και γραφειοκρατίας», «αν και στην Περιφέρεια έχουμε καταγράψει πολλές πρωτιές ψηφιακών υπηρεσιών, ενώ έχουμε και αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής». «Επίσης, πολλές φορές σιώπησα», προσέθεσε, παρατηρώντας ότι συγκρούστηκε με υπουργούς, «όπου χρειάστηκε, όπως π.χ. στον Νόμο Κλεισθένη, ή ζητήματα περιβάλλοντος».

Ρένα Δούρουπεριφερειάρχης Αττικής