Πολιτική|01.02.2023 07:45

Επιμένει στο διμέτωπο το ΠΑΣΟΚ: Πώς διαβάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Τσίπρα σε Ανδρουλάκη για τις παρακολουθήσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ως μια ύστατη προσπάθεια να παγιδεύσουν το ΠΑΣΟΚ «διαβάζουν» στη Χαριλάου Τρικούπη τη νέα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράστηκε από την Πόπη Τσαπανίδου, σύμφωνα με την οποία μια ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές 2023 θα αποτελεί προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη είναι η ολομέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στα δύο κόμματα. Όμως αυτό αποτελεί, συμπληρώνουν, απόφαση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως «εκβιαζόμενο», ήτοι πως έχει κάτι να κρύψει! «Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφεραν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει ένα νέο ρεσάλτο στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.  

Επιμένει στο διμέτωπο η Χαριλάου Τρικούπη

Την ίδια ώρα, ορισμένοι αφήνουν να εννοηθεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ «αναγκαστικά» φέρνει πιο κοντά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που πάντως απορρίπτουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. Όπως άλλωστε σημειώνει σήμερα στο ethnos.gr o επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ «ανάλογους υπαινιγμούς (σ.σ. σαν της Π. Τσαπανίδου) στα όρια της αθλιότητας είχαμε και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για να δικαιολογηθεί η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη». Με άλλα λόγια, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν στο διμέτωπο και θεωρούν ότι η στρατηγική αυτή πετυχαίνει με δεδομένες τις επιθέσεις τόσο από το δεξιά τους όσο και από τα αριστερά τους. «Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη θεσμική εκτροπή, που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Πρωθυπουργού. Εμείς δε θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση», διεμήνυε χθες το κόμμα, προσθέτοντας ότι πολιτικές με εκβιασμούς κανείς δεν μπορεί να κάνει! 

Σε κάθε περίπτωση, άπαντες στη Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι. Οι επιθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν, αλλά το ίδιο και ο διμέτωπος που έχει κηρύξει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική, εξάλλου,  είναι η φράση του κ. Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή: «Δεν πρόκειται αυτή η παράταξη σε αυτό το νέο περήφανο ξεκίνημα να κάνει καμία διαπραγμάτευση μαζί τους στο παρασκήνιο. Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό». 

Νέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραπαρακολουθήσειςΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023εκλογέςΠΑΣΟΚ