Πολιτική|02.02.2023 21:54

Στα ύψη η σύγκρουση στο δρόμο προς τις εκλογές 2023: Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για τους κεντρώους ψηφοφόρους – Η στρατηγική τους

Newsroom

Στα ύψη βρίσκεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο». Στο δρόμο προς τις εκλογές 2023, το Μέγαρο Μαξίμου και η αξιωματική αντιπολίτευση ερίζουν για το χώρο του Κέντρου.

Στο στόχαστρο του Μαξίμου η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξήγησε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, κοινή συνισταμένη των δηλώσεων του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών είναι η προσπάθεια να ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ του 2023 με το 2012. «Η κυβέρνηση στρέφεται στο μεσαίο χώρο και λέει προς τους ψηφοφόρους, πως διεκδικεί ψήφο (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) αυτός που φεύγει από τη Βουλή, αυτός που κάνει ακτιβισμούς, αυτός που αγαπά τους αγανακτισμένους και τις πλατείες και όχι τη δημοκρατική δράση εντός κοινοβουλίου».

Φουλ επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ με όπλο τις παρακολουθήσεις

Ωστόσο, από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στην κυβέρνηση πως «έχει θράσος όποιος κατηγορεί την αντιπολίτευση ενώ την ίδια ώρα παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα: Πολίτικους αντίπαλους, ευρωβουλευτές, στρατηγούς, δημοσιογράφους».

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσιγουρής στο OPEN επικαλούμενος στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ «θεωρούν και αυτοί με την πλευρά τους κρίσιμο το ακροατήριο του κεντρώου χώρου. Θεωρούν πως στην πλειοψηφία τους είναι προοδευτικοί άνθρωποι και δεν θέλουν να κάνουν καμία έκπτωση σε θέματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και ατομικών ελευθεριών».  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ