Πολιτική|05.02.2023 06:15

Σε συναγερμό η Χαριλάου Τρικούπη: Πώς αποκωδικοποιεί το ΠΑΣΟΚ την «εκβιαστική» επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ - Η απόφαση Ανδρουλάκη να βγει μπροστά

Αλέξανδρος Διαμάντης

Η ξαφνική και δριμεία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ δεν… αιφνιδίασε κανένα στη Χαριλάου Τρικούπη. Ήταν κάτι που το περίμενε ο Νίκος Ανδρουλάκης εξηγούν στελέχη του κόμματος στο ethnos.gr, προσθέτοντας όμως ότι θεωρούσαν πως η επίθεση θα γίνει με πολιτικούς όρους και όχι εκβιαστικούς. Η Πόπη Τσαπανίδου πριν από λίγες ημέρες έδειξε τον δρόμο και άμεσα στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη σήμανε συναγερμός. Επειδή, όμως, φαίνεται ότι το παιχνίδι χόντρυνε αποφασίστηκε να βγει μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε. Σας παραθέτω μια μόνο εικόνα (σ.σ. έχει αναρτήσει φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο), που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. «Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - Ακροδεξιάς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου, εκτιμούν στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος ότι αποτελεί μια μαύρη σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στην άκρα δεξιά. «Όσες προφάσεις εν αμαρτίαις κι αν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη συνεργασία του με την Ακροδεξιά, ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Ξέρει πλέον ότι μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι η εξουσία για την εξουσία», τόνιζαν χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνονται, λοιπόν, ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι να τορπιλίσει οποιαδήποτε συνεργασία και έτσι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη πόλωση, η οποία προφανώς βολεύει την Κουμουνδούρου.

Προς επίρρωση τούτου, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το σενάριο μιας κυβέρνησης ηττημένων το έχουν ξεχάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν βγαίνουν τα κουκιά, ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ έλεγε «ναι» μετά τις εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί. Συνεπώς, όπως υπογραμμίζουν, μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν (και παραμένει) η ολομέτωπη επίθεση προς το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να «επαναπατρίσουν» και ορισμένους ψηφοφόρους που από την ανάδειξη Ανδρουλάκη στην ηγεσία έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η χυδαιολογία και η συνωμοσιολογία δεν έχουν σχέση με την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης», σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν «εκβιάζεται» από κανένα, πολλώ δεν μάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται αταλάντευτα ενάντια στην πρωτοφανή θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εγγυάται την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της ακηδεμόνευτης λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών, καταλήγουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛεκλογές 2023εκλογέςΣΥΡΙΖΑ