Πολιτική|08.02.2023 18:35

«Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη - Τι δήλωσε ο Σκουρλέτης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη θα ψηφίσει παρών στην σημερινή ψηφοφορία για την τροπολογία για μπλόκο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές 2023.

«Εμείς σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε τον κοινό τόπο καταθέσαμε μια πρόταση και σήμερα κάνοντας ένα ακόμη βήμα ήρθαμε και διατυπώσαμε μια άλλη πρόταση η οποία απαντάει στα ζητήματα που εμείς θέσαμε και που θεωρούμε προβληματικά όπως την ευθεία αναφορά στο άρθρο 29 του συντάγματος γιατί δεν πρέπει να ανοίξει αυτός ο ασκός του Αιόλου, αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται  με την πραγματική ηγεσία. Δεν εισακουστήκαμε. Ο υπουργός παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις όχι μόνο τις δικές μας αλλά και άλλων δυνάμεων που επί της αρχής ειπώθηκαν σε σχέση με τη προτεινόμενη διάταξη. Έτσι ουσιαστικά ανοίγουμε μια κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση το ίδιο σκεπτικό η «κυβέρνηση επιλέγει με βάση το δικό της σκεπτικό να μη δημιουργηθούν οι όροι μιας πλατιάς πλειοψηφίας εντός του κοινοβουλίου που να στηρίξει μια διάταξη που θα έθετε ουσιαστικούς φραγμούς χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους στη δράση των σύγχρονων ναζί». Ο Πάνος Σκουρλέτης κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη «εμμονή» της κυβέρνηση οδηγεί την αντιπολίτευση στο «παρών». «Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια ρύθμιση η οποία θα έρθει να αλλάξει ενδεχομένως τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τροπολογίαειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023Ηλίας ΚασιδιάρηςΒουλήΣΥΡΙΖΑ