Πολιτική|12.02.2023 06:00

Πώς διαβάζουν στο ΠΑΣΟΚ τις μετεγγραφές στελεχών στη ΝΔ: Τι αντίκτυπο θα έχουν οι εξελίξεις στις εκλογές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στελέχη που δεν είναι από τα λεγόμενα «πρώτης γραμμής», λένε από το ΠΑΣΟΚ ότι είναι οι μεταγραφές της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών 2023. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν ουσιαστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη να «μειώσουν» τον επικοινωνιακό αντίκτυπο των τριών μεταγραφών της Νέας Δημοκρατίας από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Άλλοι, δε, υπογραμμίζουν ότι πλέον θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και συνεπώς στελέχη που δεν είχαν θέση στα ψηφοδέλτια δεν έχουν και θέση γενικά στο ΠΑΣΟΚ. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι δύο από τους τρεις πρόκειται να θέσουν υποψηφιότητα (ο Σπ. Καρανικόλας ξεκαθάρισε στον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν προλαβαίνει να διεξάγει προεκλογικό αγώνα), με τις πιθανότητες μάλιστα να εκλεγούν να είναι ελάχιστες. 

Προς τη δεξαμενή των «πράσινων» ψηφοφόρων «κοιτούν» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παρ’ όλα αυτά, στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι το επικοινωνιακό κόστος δεν είναι αμελητέο. Όπως έχει γράψει το ethnos.gr παλαιότερα η πίεση που αναμένεται να δεχθεί σε όλα τα επίπεδα ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να ψαρέψουν στη δεξαμενή των «πράσινων» ψηφοφόρων. Στην προκειμένη περίπτωση, η αντίδραση ήταν άμεση και έντονη:  Τώρα εξηγείται στον ελληνικό λαό, γιατί άνθρωποι που ουδέποτε είχαν ανακηρυχθεί υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, βαφτίζονταν ως "υποψήφιοι" από τους μιντιακούς βραχίονες της Νέας Δημοκρατίας.  Όλα αυτά τα επικοινωνιακά πανηγύρια δείχνουν το πολιτικό ήθος του κ. Μητσοτάκη. Πρωταγωνιστεί στην εξαχρείωση του δημοσίου βίου, για άλλη μια φορά μετά τις υποκλοπές, συνεχίζοντας την οικογενειακή του παράδοση». 

Στο ΠΑΣΟΚ σπεύδουν ενδεχομένως να προλάβουν κι άλλα «δυσαρεστημένα» στελέχη, οι οποίοι ίσως «ψάχνονται» να μετακομίσουν σε ένα από τα δύο κόμματα. Εντούτοις, η εκτίμηση στενών συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη είναι πως μακροπρόθεσμα τέτοιου είδους κινήσεις δε θα έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στις εκλογές, αφού το διακύβευμα θα είναι διαφορετικό εκείνη την περίοδο και δε θα «αφορά κανέναν Καρανικόλα ή Σπυρόπουλο, που πήγε στη Νέα Δημοκρατία».  

Το διακύβευμα, σύμφωνα με τους ίδιους θα είναι η οικονομία και η κατάσταση της κοινωνίας. Εξ ου κιόλας το ΠΑΣΟΚ, αφού ψήφισε την τροπολογία για τον Κασιδιάρη και μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς κατέθεσε  εκ νέου τροπολογία στη Βουλή για την προστασία της κύριας κατοικίας με επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια. «Έχουμε χρέος να δώσουμε στους αδύναμους δανειολήπτες, που δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών,  μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια», υπογράμμιζαν στο ΠΑΣΟΚ…

εκλογές 2023ΠΑΣΟΚΝέα Δημοκρατίααποχώρησηειδήσεις τώρα