Πολιτική|13.02.2023 19:30

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού - Το «αντίο» από Τσίπρα και Μητσοτάκη

Newsroom

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου μετά από μια διετή μάχη με τον καρκίνο.

Η Ολομέλεια της Βουλής ώστε να τον τιμήσει κράτησε το πρωί ενός λεπτού σιγής, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα να εξαίρει το ήθος, την πίστη, το θάρρος και τη μαχητικότητα του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Στο κόμμα του στον ΣΥΡΙΖΑ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και αναστολή όλων των κομματικών εκδηλώσεων και συνεδριάσεων. Η νέα ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Εντωμεταξύ, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του και να εξυμνήσει το ήθος και την παρουσία του Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Τσίπρας: Υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας και πάνω από όλα σπάνιος άνθρωπος

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο twitter.

Μητσοτάκης: Υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο Πρωθυπουργός στο twitter.

Κουτσούμπας:Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τη Βουλή και το κόμμα του

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τα μουσεία, με αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη Βουλή, στο κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Πλακιωτάκης: Καλός φίλος και έντιμος συνομιλητής

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντα ένας συνεπής μαχητής με έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον για τη ναυτιλία και τους νησιώτες μας. Υπήρξε για μένα ένας καλός φίλος και έντιμος συνομιλητής, καθώς όντας και οι δυο μας νησιώτες μοιραζόμασταν κοινές παραστάσεις και κοινές εμπειρίες. Η είδηση της απώλειάς του με γέμισε θλίψη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας ο Γιάννης Πλακιωτάκης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του

Τα συλλυπητήρια του εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Η απώλειά του βύθισε τη ναυτιλιακή κοινότητα στο πένθος.Υπήρξε ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.  Παρά τις διαφορετικές μας πολιτικές απόψεις, υπήρχε πάντοτε σεβασμός και αλληλοεκτίμηση ανάμεσά μας.  Συζητούσαμε συχνά και ανταλλάσσαμε απόψεις για την επικαιρότητα, τα προβλήματα του τόπου, αλλά και ιδιαίτερα για τη ναυτιλία, που τόσο πολύ αγαπούσε. Έδινε τεράστια μάχη για την υγεία του εδώ και χρόνια με γενναιότητα. Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του», ανέφερε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Γεωργιάδης: Ήταν πάντοτε ευγενής και διαβασμένος

«Ο συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντοτε ευγενής και διαβασμένος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην παράταξή του», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Την Τετάρτη η κηδεία του στη Ρόδο

Η κηδεία του βουλευτή Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 14:00, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου. Η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 11:00 το πρωί.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:

  • Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και
  • Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΑλέξης ΤσίπραςθάνατοςΣΥΡΙΖΑΓιάννης Πλακιωτάκηςειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝεκτάριος Σαντορινιός