Πολιτική|15.02.2023 07:00

ΠΑΣΟΚ: Τα «περίεργα» δημοσιεύματα για τον Νίκο Ανδρουλάκη – Γιατί ήχησε συναγερμός στη Χαριλάου Τρικούπη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τον έντονο εκνευρισμό της Χαριλάου Τρικούπη έχουν δημιουργήσει «περίεργα» -όπως τα αποκάλεσαν πράσινα στελέχη- δημοσιεύματα που φέρονται να αφήνουν σκιές για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ορισμένοι προσπαθούν να χτίσουν ένα «αφήγημα», σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του κυρίου Ανδρουλάκη για άγνωστη μέχρι στιγμής υπόθεση. Κάτι που όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι δεν ισχύει. «Αυτό που ισχύει είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από μια ειδική νομική υπηρεσία της Βουλής να γνωμοδοτήσει εάν μέσω της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ παραβιάστηκε η ασυλία του ως ευρωβουλευτής», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, κίνηση που ονομάζεται «υπεράσπιση της ασυλίας», με βάση τον Κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου.  

Τα δύο συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία ήχησαν καμπανάκια στο ΠΑΣΟΚ είχαν και ως αποτέλεσμα, χθες, να βγει στη δημοσιότητα ένα non paper. «Τις τελευταίες μέρες το Μέγαρο Μαξίμου και οι επικοινωνιακοί του βραχίονες πήραν τη σκυτάλη από την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και τον Παύλο Πολάκη, πρωταγωνιστώντας σε ψεκασμένες και επικίνδυνες διαρροές βουτηγμένες στη λάσπη», ανέφερε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι «την απάντηση θα δώσει σήμερα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση που θα διεξαχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών  με θέμα: «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης». 

Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ βλέπουν «δάκτυλο» της κυβέρνησης πίσω από το συγκεκριμένο ζήτημα (το ένα δημοσίευμα όπως λένε ήταν σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα), εξ ου κιόλας κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου, ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι, μάλιστα, αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω και από θύμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να εμφανιστεί ως θύτης, μέσω συνωμοσιολογικών δημοσιευμάτων. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται πίσω από καμία ασυλία», τονίζουν, την στιγμή που άλλωστε ουδέποτε έχει ζητηθεί για οποιαδήποτε υπόθεση να αρθεί… 

 

ΠΑΣΟΚεκλογέςασυλίαπαρακολουθήσειςειδήσεις τώραεκλογές 2023